Davis Cup: Kouč Lüthi možno zloží funkciu kapitána Švajčiarov

NETKY.SK • 21 September 2016, 15:19 • 2 min
Davis Cup: Kouč Lüthi možno zloží funkciu kapitána Švajčiarov

BERN - Severin Lüthi po jedenástich rokoch pôsobenia možno zloží funkciu kapitána švajčiarskej tenisovej reprezentácie v Davisovom pohári družstiev mužov, aby bol výraznejšie ako v minulosti k dispozícii slávnemu krajanovi vo veteránskej fáze kariéry.

slovakia

left justify in out

"Musím si to všetko dôkladne premyslieť, pretože ešte dva-tri roky budem intenzívne spolupracovať s Rogerom Federerom," citoval Lüthiho nemecký web Tennis Net s odvolaním sa na nekonkretizované švajčiarske médiá.

Lüthi pre Neue Zürcher Zeitung so smiechom vyhlásil, že prípadný odchod zo služieb národného zväzu Swiss Tennis by vôbec nebol komplikovaný, lebo už niekoľko rokov nemajú vzájomnú zmluvu. Švajčiari sa aj bez Federera a ďalšieho multinásobného grandslamového šampióna Stana Wawrinku, hlavných strojcov celkového triumfu v Davis Cupe 2014, zachránili minulý týždeň vo svetovej skupine, keď v Taškente v play-off o elitu zdolali domácich Uzbekov 3:2. V kádri boli Henri Laaksonen, Adrien Bossel, Antoine Bellier a Johan Nikles. Lüthi sa venoval "druhej vlne" Švajčiarov na letnom kempe, keďže Federer predtým ohlásil predčasný koniec sezóny, aby si doliečil operované koleno aj háklivý chrbát.

"Vychádzam z toho, že on budúci rok opäť bude naplno v akcii. V najbližších týždňoch si spolu sadneme a preberieme plány na sezónu 2017. Kým to neurobíme, nemôžem povedať, ako to so mnou presne bude," upozornil Lüthi.

 

O zdravotnom stave 35-ročného zverenca, na ktorého dohliada aj Chorvát Ivan Ljubičič z pozície tzv. superkouča, švajčiarsky tréner povedal: "V ostatnom čase sme boli v sporadickejšom kontakte ako bežne. Trénuje v posilňovni, pracuje na svojej kondícii. To nespadá do mojich kompetencií, na túto zložku prípravy dohliada Pierre Paganini. Roger teraz nebol nejako často na kurte - občas si pinkol 20-30 minút. Od budúceho týždňa hodláme zintenzívniť hernú prípravu."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies