Davis Cup: Kližan nenastúpi pre problémy s nohou, nahradí ho Kovalík

NETKY.SK • 7 September 2016, 15:56 • 2 min
Davis Cup: Kližan nenastúpi pre problémy s nohou, nahradí ho Kovalík

BRATISLAVA - Martin Kližan nenastúpi v drese Slovenska v budúcotýždňovom barážovom dueli o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára tenistov na pôde Austrálie. Dôvodom sú jeho zdravotné problémy s nohou. V tíme ho nahradí Jozef Kovalík, informoval Slovenský tenisový zväz (STZ) na svojej oficiálnej stránke.

slovakia

left justify in out

"Martin mi to oznámil dnes. Predpokladal som, že bude napokon v tíme chýbať," povedal pre stz.sk kapitán daviscupového tímu Slovenska Miloslav Mečíř. Ten bude mať na tráve v Sydney 16. až 18. septembra k dispozícii aj trojicu Lukáš Lacko, Andrej Martin, Igor Zelenay. Austrálsky kapitán Lleyton Hewitt by mal vyrukovať so štvoricou Nick Kyrgios, Bernard Tomic, John Peers, Sam Groth, v zálohe sú ešte John Millman a James Duckworth.

 

Kližan sa k svojej absencii širšie vyjdril na sociálnej sieti: "Je mi to veľmi ľúto, ale kvôli zdravotným dôvodom sa nemôžem pripojiť k nášmu daviscupovému tímu. Vzhľadom k pretrvávajúcim problémom s mojou nohou a po diskusii môjho rozvrhu s trénerom, agentom, doktorom a zvyškom môjho tímu, sme urobili kolektívne rozhodnutie, že cestovať do Austrálie a hrať na tráve by bolo pre mňa príliš riskantné. V tejto chvíli nie som schopný hrať viac ako tri sety a moja noha potrebuje nejaký čas."

 

Slováci odletia do Sydney v sobotu 10. septembra popoludní z Viedne. V daviscupovej histórii pôjde o prvý vzájomný zápas oboch tímov. Slováci budú po tretí raz za sebou bojovať o návrat medzi elitnú daviscupovú šestnástku, v ktorej naposledy účinkovali v roku 2006. Vlani prehrali v Gdyni s domácim Poľskom 2:3, pred dvomi rokmi podľahli v Chicagu favorizovanému tímu USA hladko 0:5. Austrálčania, ktorí sú s 28 titulmi druhou najúspešnejšou krajinou v Davisovom pohári, prehrali začiatkom marca v Melbourne s USA 1:3 a musia absolvovať záchranárske práce.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona