Davis cup: Kapitán Rakúšanov Trimmel: Slovákov neradno podceniť

NETKY.SK • 7 Marec 2014, 13:02 • 2 min
Davis cup: Kapitán Rakúšanov Trimmel: Slovákov neradno podceniť

VIEDEŇ - "Povrch bude férový - ani príliš rýchly, ani pripomalý. Každému hráčovi poskytne veľa možností," povedal šéf realizačného štábu hostí.

slovakia

left justify in out

Nehrajúci kapitán Rakúšanov v Davisovom pohári tenisových reprezentačných družstiev mužov Clemens Trimmel označil absenciu Jürgena Melzera 4. - 6. apríla v Bratislave proti Slovákom v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny ročníka 2014 za trpký faktor. Verí, že neprídu ďalšie oslabenia.

 

"Pokúsime sa nastúpiť s najsilnejším možným tímom," povedal šéf realizačného štábu hostí pre internetovú stránku národného zväzu ÖTV. K trojici možných slovenských singlistov Trimmel skonštatoval: "Martin Kližan je nebezpečný ľavák s kvalitným podaním. Zároveň patrí medzi hráčov, ktorí sú náchylní k výkyvom. Súper nikdy nevie, čo môže od neho očakávať. Lukáš Lacko je veľký tenisový talent so značným herným potenciálom. Dokáže veľmi solídne hrať od základnej čiary, má však aj výraznú tendenciu smerovať k sieti. Andrej Martin je veľmi zdatný univerzál, ktorého Slováci môžu využiť vo dvojhre aj štvorhre. Skôr však nerátam s jeho vystúpením v singli proti nám." 

 

Nielen Trimmel rešpektuje schopnosti aj ostrieľanosť deblového špecialistu Michala Mertiňáka, ktorý vo februári počtom štartov v najcennejšom drese splnil kritérium na Cenu za oddanosť od ITF: "Je to veľmi rutinovaný hráč, ktorý sa od dvojhier dostal k štvorhrám a disponuje obrovskými daviscupovými skúsenosťami." Rakúsky deblista Alexander Peya k tomu dodal: "Štvorhru hrá už večnosť, je to veľmi skúsený chlapík." 

 

Od sezóny 2012 na lavičke sediaci Trimmel kvituje zvolený tvrdý povrch a netají ambíciu uspieť: "Podklad bude rovnaký, na akom Slováci odohrali prvé kolo proti Lotyšom. Férový - ani príliš rýchly, ani pripomalý. Každému hráčovi poskytne veľa možností. Na to, aby sme mohli uvažovať o postupe medzi elitnú šestnástku Davis Cupu, najprv potrebujeme triumf v tomto zápase. Slovákov neradno podceniť. Pôjde o vyrovnaný duel, táto zóna je extrémne silná." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies