Davis Cup: Hrbatý a Kučera v sobotu dostanú Cenu za oddanosť

NETKY.SK • 13 September 2013, 15:15 • 2 min
Davis Cup: Hrbatý a Kučera v sobotu dostanú Cenu za oddanosť

BRATISLAVA - Dominik Hrbatý a Karol Kučera v sobotu dostanú Cenu za oddanosť v Davis Cupe od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Slávnostný ceremoniál sa udeje v Aegon aréne NTC v Bratislave približne o 13.40 h pred štvorhrou v rámci stretnutia Slovensko - Švédsko v 1. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov.

slovakia

left justify in out

ITF zaviedla túto inštanciu, ktorá je poctou za prístup k reprezentácii, vlani pri príležitosti osláv svojej storočnice. Pôvodne splnilo stanovené kritériá 299 hráčov, postupne k nim pribúdajú ďalší.

Kritériom na udelenie spomenutej ceny je minimálne 20 absolvovaných stretnutí svojej krajiny pri formáte doma či vonku, resp. aspoň 50 duelov pri zohľadnení iného modelu (turnaje regionálnych skupín). Zo Slovákov je čakateľ Michal Mertiňák, potrebuje ešte jeden štart. Zhodou okolností je v takejto pozícii aj líder svetového rebríčka Novak Djokovič zo Srbska.

Prvých osem laureátov Commitment Award slávnostne vyhlásili 17. novembra 2012 v rámci pražského jubilejného 100. finále BNP Paribas Davis Cupu. Pocty sa dočkali Česi Jan Kodeš, Tomáš Šmíd a Tomáš Berdych, Španieli Manolo Santana, Juan Gisbert a Feliciano López, Talian Nicola Pietrangeli a Sanmarínčan Domenico Vicini. Šiesteho apríla 2013 si v jednotlivých dejiskách daviscupových duelov prebrali cenu Mauricio Hadad (Kolumbia), Jeremy Bates, Billy Knight, Greg Rusedski, Bobby Wilson (všetci Veľká Británia), Kornél Bardóczky, Gergely Kisgyörgy, Róbert Machán, Balázs Taróczy (všetci Maďarsko), Ánand Amritraj, Maheš Bhupátí, Ramanathan Krišnan, Rameš Krišnan (všetci India), Bartlomiej Dabrowski (Poľsko), Ilie Nastase, Andrei Pavel, Florin Segarceanu, Ion Tiriac (všetci Rumunsko), Bob Bryan, Mike Bryan (obaja USA), Vadim Kucenko a Oleg Ogorodov (obaja Uzbekistan).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies