Davis Cup: Hrbatého turecká misia sa začne v stredu v Maďarsku

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 13:17 • 2 min
Davis Cup: Hrbatého turecká misia sa začne v stredu v Maďarsku

SZEGED - Slovenský daviscupový rekordér Dominik Hrbatý sa vlani v novembri upísal na tri sezóny Tureckej tenisovej federácii (TTF), jej mužská reprezentácia teraz má pred sebou premiérové vystúpenie v "šalátovej mise" počas tohto obdobia.

slovakia

left justify in out

Tím Turecka sa predstaví od stredy do soboty na turnaji III. skupiny euroafrickej zóny Davis Cupu na antuke v areáli Gellért Szabadidőközpon v maďarskom Szegede v spoločnosti Albánska, Arménska, Čiernej Hory, Estónska, Gruzínska, Islandu, Lichtenštajnska, Macedónska, Maďarska, Malty a San Marína. Tucet účastníkov rozdelia žrebom do štyroch trojčlenných skupín, ich víťazi budú bojovať o dve miestenky do II. skupiny euroafrickej zóny 2015, teda tretej ligy v hierarchii tejto súťaže pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). 

 

Kapitánom Turkov oficiálne je Haluk Akkoyun. "Nedostali sme od Tureckej tenisovej federácie žiadosť o výnimku," uviedol v decembri pre SITA Nick Imison z ITF. Súčasťou bodu VI./34., ktorý sa týka oprávnenosti účasti hráčov aj kapitánov, je síce možnosť udeliť výnimku s prihliadnutím na okolnosti, ale žiadosť o ňu treba doručiť ITF najneskôr 6 mesiacov pred podujatím, o ktoré má ísť. Hráč či kapitán môže reprezentovať inú krajinu ako svoju domovskú aj vtedy, ak žije na území predmetného štátu aspoň 24 mesiacov bez prerušenia a od jeho posledného štartu za pôvodnú krajinu uplynulo aspoň 36 mesiacov. 

 

"Čo sa týka samotného postu daviscupového kapitána, sú tam pre zahraničných adeptov prípustné výnimky od ITF najmä v prípadoch, keď krajina nemá bohatú tenisovú históriu a bývalých popredných hráčov. Nebol by v tom problém, ale moje pôsobenie v Turecku na tom aj tak nestojí a nepadá," povedal na sklonku minulého roka Hrbatý pre SITA. 

 

Turecko je v rebríčku krajín podľa ITF na 108. pozícii. Disponuje síce Marselom Ilhanom, ktorý je 145. v renkingu ATP a už bol aj na 87. priečke, ale interná dvojka Baris Ergüden figuruje až na 663. mieste, Tuna Altuna sa nachádza na 692. stupienku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies