Davis Cup: Hewitt už od utorka kapitánom, hlásia Austrálčania

NETKY.SK • 26 Október 2015, 12:20 • 2 min
Davis Cup: Hewitt už od utorka kapitánom, hlásia Austrálčania

MELBOURNE - Lleyton Hewitt sa už v utorok oficiálne stane kapitánom Austrálčanov v Davisovom pohári tenisových reprezentačných družstiev mužov, referuje Herald Sun.

slovakia

left justify in out

Národná asociácia Tennis Australia (TA) zvolala tlačovú besedu v Melbourne a jej témou bude práve ustanovenie niekdajšieho lídra svetového rebríčka do novej funkcie, predznamenal spomenutý prameň. S odvolaním sa na svoje zdroje dodal, že výberové konanie sa skončilo v pondelok, komisia v zložení Don Argus, Steve Healy, Chris Freeman, Todd Woodbridge a John Newcombe volila z dvoch adeptov a jednomyseľne sa zhodla na tom všeobecne očakávanom.

Dvojnásobného grandslamového šampióna Hewitta (US Open 2001, Wimbledon 2002) avizovali ako šéfa realizačného štábu už v januári, ale keď sa neskôr ozvala kritika vynechania štandardného procesu, TA vypísala konkurz na pokračovateľa dočasného kapitána Wallyho Masura. Tridsaťštyriročný Hewitt by bol iba siedmym kapitánom za 66 rokov po Harrym Hopmanovi, Nealovi Fraserovi, spomenutom Newcombovi, Johnovi Fitzgeraldovi, Patrickovi Rafterovi a Masurovi.

Víťazi 28 ročníkov Davis Cupu Austrálčania v septembri prehrali v semifinále aktuálnej edície v Glasgowe s domácimi Britmi 2:3. Hewitt neuspel v dramatickej päťsetovej štvorhre po boku Sama Grotha proti bratom Andymu a Jamiemu Murrayovcom, jeho bilancia sa tým uzavrela na hodnotách 58:20 (z toho vo dvojhre 42:14). Dávnejšie je známe, že veterán má pred sebou už iba januárové vystúpenia na Hopmanovom pohári v Perthe a melbournských grandslamových Australian Open, na ktorých si zahrá jubilejný 20. raz a zároveň naposledy. Austrália bude 4. - 6. marca 2016 hostiť v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny USA, dejisko stanovia neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona