Davis Cup: Hewitt sa vráti na kurt ako kapitán Austrálčanov, Kyrgios nemôže hrať

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 11:34 • 2 min
Davis Cup: Hewitt sa vráti na kurt ako kapitán Austrálčanov, Kyrgios nemôže hrať

MELBOURNE - Austrálsky niekdajší líder svetového rebríčka tenistov Lleyton Hewitt 24. januára uzavrel svoju kariéru, ale šanca, že sa tento týždeň jednorazovo vráti na kurt, je opäť o niečo vyššia.

slovakia

left justify in out

Protinožci" ho operatívne zaradili na súpisku pre zápas s Američanmi (4. - 6. marca) na tráve v melbournskom Kooyongu v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára 2016 reprezentačných družstiev mužov ako hrajúceho kapitána namiesto chorého Nicka Kyrgiosa.

 

Tridsaťpäťročný veterán napriek dodatočnej nominácii nefiguroval vo štvrtkovom žrebe na piatkové dve dvojhry ani na sobotňajšiu štvorhru. V zložení deblovej dvojice však môže nastať zmena a vo všeobecnosti sa očakáva, že Hewitt dožičí oddych Samovi Grothovi a nastúpi po boku Johna Peersa proti bratom Bobovi a Mikovi Bryanovcom. Groth otvorí partiu piatkovým súbojom s Johnom Isnerom, po nich si zmerajú sily Bernard Tomic a Jack Sock.


"Nicka sme dnes ráno podrobili menšiemu kondičnému testu, aby sme videli, či oproti strede nastal nejaký posun k lepšiemu. Výsledok je taký, že nemôže tento víkend hrať," referoval pred žrebom Hewitt a k scenáru so svojím štartom podotkol: "Uvidíme, ako sa to vyvinie. Na každý deň musíme nájsť najlepšiu možnú verziu. Veľa bude záležať na tom, ako si Sam bude počínať v piatkovej dvojhre."


Amerického kapitána Jima Couriera takýto vývoj neprekvapil. "Videli sme Lleytona trénovať a s Nickom to nevyzeralo dobre. Nebrali sme to však ako samozrejmosť," uviedol Courier.


Kyrgios si v stredu počas 40-minútového tréningu často dával prestávku a sedel bokom s uterákom na hlave. Minulý týždeň pre problémy s chrbtom skrečoval semifinále turnaja ATP v Dubaji so Stanom Wawrinkom a navyše ho skolila viróza.


Hewitt je najúspešnejším Austrálčanom v histórii Davisovho pohára. V súťaži debutoval v roku 1999, zo 78 zápasov dvojhry a štvorhry vyhral 58. Dvakrát sa tešil zo zisku trofeje - v rokoch 1999 a 2003. Naposledy nastúpil vlani v septembrovom semifinále svetovej skupiny proti neskorším víťazom Britom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies