Davis Cup: Gombos prehral s Haiderom-Maurerom

NETKY.SK • 6 Apríl 2014, 15:56 • 2 min
Davis Cup: Gombos prehral s Haiderom-Maurerom

BRATISLAVA - Norbert Gombos - Andreas Haider-Maurer 6:7 (5), 5:7.

slovakia

left justify in out

Slovenský tenista Norbert Gombos prehral v nedeľňajšej predposlednej tretej dvojhre bratislavského stretnutia SR - Rakúsko (4. - 6. apríla) v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2014 reprezentačných družstiev mužov s Andreasom Haiderom-Maurerom 6:7 (5), 5:7. 

"V prvom sete sme si obaja držali servis a v tajbrejku som mal pár šancí, ale nevyužil som ich. Haider-Maurer to pri setbale zahral skúsene. Vedel, čo má urobiť, a nepokazil to. Ja som v niektorých situáciách zbytočne zariskoval. V druhom sete bolo všetko v poriadku, ale škoda toho posledného gemu, v ktorom som pričasto nedokázal pri podaní dostať loptu do dvorca. Celkovo to pre mňa tento týždeň bola obrovská skúsenosť a som veľmi šťastný, že som prispel k postupu do play-off. Pre mňa je neskutočný pocit hrať za Slovensku a dúfam, že budem mať čoraz viac takýchto príležitostí," povedal pre RTVS 23-ročný galanatský rodák Gombos, ktorý v piatok značne nečakane prekonal lídra hostí Dominica Thiema. 

 

Na tvrdom povrchu DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC mali domáci už po sobotňajšej štvorhre nezvratný náskok 3:0, teraz vedú 3:1. Záver zaobstarajú Lukáš Lacko a Gerald Melzer, ktorý nastúpi namiesto spomenutého Thiema. Dvojky v tento deň napokon hrali pred jednotkami po dohode nehrajúcich kapitánov Miloslava Mečířa a Clemensa Trimmela s hlavným rozhodcom Rémym Azemarom vzhľadom na už len formálny význam týchto singlov a budúcotýždňový program jednotlivých hráčov. 

 

Tím SR bude 12. - 14. septembra bojovať o svetovú skupinu ročníka 2015, žreb sa uskutoční v utorok 8. apríla o 12.00 h SELČ v Londýne. Finalisti edície 2005 Slováci naposledy hrali v elitnej spoločnosti v sezóne 2006. 

Davisov pohár 2014 tenisových reprezentačných družstiev mužov - rozhodujúce 2. kolo I. skupiny euroafrickej zóny - priebežne: 

SLOVENSKO - RAKÚSKO 3:1 po nedeľňajšej III. dvojhre - SR už má istotu víťazstva 
(4. - 6. apríla, Bratislava, tvrdý povrch DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC) 

Norbert Gombos - Andreas Haider-Maurer 6:7 (5), 5:7 

Piatok - dvojhry: 
Norbert Gombos - Dominic Thiem 6:4, 3:6, 6:3, 6:4 
Lukáš Lacko - Andreas Haider-Maurer 7:6 (3), 4:6, 4:6, 6:2, 6:3 
Sobota - štvorhra: 
Martin Kližan, Michal Mertiňák - Alexander Peya, Dominic Thiem 6:7 (4), 3:6, 7:6 (5), 6:4, 6:4 

Zostávajúci program - dvojhra: 
Lukáš Lacko - Gerald Melzer 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona