Davis Cup: Gombos pravidelne začína, teplo mu neprekáža

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 13:14 • 2 min
Davis Cup: Gombos pravidelne začína, teplo mu neprekáža

KONSTANCA - Štvrtkový žreb daviscupového súboja Rumunsko - Slovensko v hoteli Vega v Konstanci dopadol podľa želania slovenských tenistov. Dôležité stretnutie rozhodujúceho 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny začnú v piatok napoludnie domáca jednotka Marius Copil a slovenská dvojka Norbert Gombos.

slovakia

left justify in out

"V Davisovom pohári väčšinou začínam ja a opäť sa to potvrdilo. Je to tak dobre, lebo Martin Kližan veľmi chcel hrať druhý zápas a mne to bolo viac-menej jedno," uviedol Norbert Gombos pre agentúru SITA. 

 

Dvadsaťštyriročný rodák z Galanty Gombos (126. v rebríčku ATP) má v Davisovom pohári vo dvojhre bilanciu dve víťazstvá - tri prehry. Rád by ju pri Čiernom mori preklopil na pozitívnu stranu. "Proti Mariusovi Copilovi som doteraz nehral na turnajoch, iba sme spolu trénovali. Má výborný prvý servis aj dobrú útočnú hru, ale lepší je na tvrdom povrchu ako na antuke. Na nej veľmi nehráva turnaje. Verím, že mi tréneri aj kapitán poradia správnu taktiku, aby som mohol získať prvý bod," povedal Gombos o svojom prvom súperovi Copilovi, 180. hráčovi svetového renkingu. 

 

Gombos rovnako ako predtým slovenský kapitán Miloslav Mečíř sa vyjadril pozitívne o kvalite antuky v dejisku zápasu. Problémom môžu byť trochu vysoké teploty vzduchu, ale počasie budú mať obaja súperi rovnaké. 

 

"Centrálny dvorec je celkom pekný, rovný, dobre sa nám trénovalo, iba jeden deň bol upršaný. Atmosféra v dejisku je príjemná, je to pekné prostredie pri mori. Máme tu okolo 30-35°C a teplo a vlhko bude asi aj počas zápasu. Mne to však neprekáža," dodal Gombos. 

 

Slovenskou jednotkou v Konstanci bude aj vzhľadom na rebríčkové postavenie Martin Kližan (38.), ktorý je odhodlaný dvoma bodmi prispieť k víťazstvu. 

"Na tlak som už zvyknutý, ideme tam vyhrať. Antuka je môj obľúbený povrch, myslím si, že všetky karty hrajú pre nás," povedal Martin Kližan ešte pred nedeľňajším odchodom do Rumunska. Na otázku, či pozná rumunských súperov vo dvojhre Mariusa Copila a Adriana Ungura, Kližan odpovedal: "Áno, s oboma som už hral. Pamätám si jedno víťazstvo nad Ungurom (finále challengeru v Marrákeši 2012: 3:6, 6:3, 6:0 - pozn. SITA), ale aj prehru s Copilom (štvrťfinále challengeru v Ženeve 2013: 3:6, 1:6). Rumuni majú najmä nepríjemnú štvorhru, aj preto musíme zabrať vo dvojhrách." 

 

Víťaz súboja Rumunsko - Slovensko si 18. - 20. septembra zahrá v play-off o elitnú šestnástku Davis Cupu 2016, zdolaný bude naďalej účinkovať v I. skupine euroafrickej zóny v rámci týchto MS tímov. 

 

"Je to dôležitý zápas pre rumunský tenis. Ak zvíťazíme, budeme opäť o čosi bližšie k nášmu cieľu, ktorým je návrat do svetovej skupiny. Sme veľmi radi, že tento zápas odohráme práve v Konstanci, mojom rodnom meste. Je to extramotivácia. Spoliehame sa na veľkú divácku podporu. Vieme, že Slováci sú lepší hráči vo dvojhre, ale napriek tomu verím, že Marius Copil a Adrian Ungur dosiahnu nejaké víťazstvá," uviedol ešte na utorkovej tlačovej besede rumunský kapitán Andrei Pavel. 

 

Žreb súboja 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára: 
Rumunsko - Slovensko 
(Konstanca, Tennis Club IDU, antuka vonku) 

Piatkové dvojhry (12.00 h SELČ) 
Marius Copil - Norbert Gombos 
Adrian Ungur - Martin Kližan 
Sobotňajšia štvorhra (14.00 h SELČ) 
Florin Mergea, Horia Tecau - Andrej Martin, Igor Zelenay 
Nedeľňajšie dvojhry (12.00 h SELČ): 
Marius Copil - Martin Kližan 
Adrian Ungur - Norbert Gombos 

Zostava Rumunska: 
Marius Copil (180. vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre, 195. vo štvorhre) 
Adrian Ungur (199. / 96.) 
Horia Tecau (- / 5.) 
Florin Mergea (- / 7.) 
kapitán: Andrei Pavel 

Zostava Slovenska: 
Martin Kližan (38. / 101.) 
Norbert Gombos (126. / 332.) 
Andrej Martin (181. / 289.) 
Igor Zelenay (- / 100.) 
kapitán: Miloslav Mečíř 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona