Davis Cup: Gombos ohúril Poliakov akrobatickým úderom a la Djokovič

NETKY.SK • 19 September 2015, 08:18 • 2 min
Davis Cup: Gombos ohúril Poliakov akrobatickým úderom a la Djokovič

GDYŇA - V Gdyni opäť potvrdzuje, že je veľkým srdciarom a v Davisovom pohári sa dokáže vyhecovať k výborným výkonom. Slovenský tenista Norbert Gombos proti Jerzymu Janowiczovi ohúril poľských novinárov i fanúšikov akrobatickým úderom a la Novak Djokovič a vďaka famóznemu forhendovému obhodeniu získal tretí set.

slovakia

left justify in out

Hoci v dueli s domácou jednotkou napokon ťahal za kratší koniec, po zápase nešetril superlatívmi na jeho adresu ani wimledonský semifinalista z roku 2013. "Zo strany Gombosa to bol super zápas. Hral agresívne, blízko čiar. Dobre returnoval môj servis. Jeho renking absolútne nezodpovedá výkonu, ktorý predviedol. V prvých troch setoch to bol veľmi vysoký level. Každý fiftín som si musel tvrdo vybojovať, ťažko som sa dostával do správneho tempa," priznal poľský dlháň.

 

Gombos sa vo svetovom rebríčku ATP pohybuje v druhej svetovej stovke, v daviscupových stretnutiach však vie poriadne popreháňať aj zvučné mená. Vlani pri debute v bojoch o "šalátovú misu" v bratislavskom NTC zdolal Rakúšana Dominica Thiema, v baráži proti USA v Chicagu potrápil delovo podávajúceho Johna Isnera. "Davis Cup je niečo úplne iné ako bežné turnaje. Hrám za svoju krajinu, v týchto zápasoch sa dokážem ohromne motivovať. Proti Janowiczovi to bol zrejme môj druhý najlepší výkon, lepšie som zahral iba proti Thiemovi," nechal sa počuť víťaz challengerov v Cherbourgu a Prahe.

 

Na harde v Gdyňa aréne sa cíti ako ryba vo vode. "Je tu podobný povrch ako máme my v NTC, kde trénujeme. Cítim sa na ňom dobre, moja agresívna hra tu celkom píše a dúfam, že v nedeľu proti Michalovi Przysieznemu podám ešte lepší výkon. Poznáme sa z challengerov. Bol už v prvej stovke, má veľa skúseností. Viem, že aj on ma rád tieto rýchle povrchy. Pred nedeľou sa ešte poradím s Martinom Kližanom, čo by mohlo na neho platiť. Verím, že mi to pomôže a dokážem vyhrať," dodal pre TASR Gombos.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies