Davis Cup: Francúzi sú blízko finále, vedú nad Čechmi 2:0

NETKY.SK • 12 September 2014, 15:29 • 2 min
Davis Cup: Francúzi sú blízko finále, vedú nad Čechmi 2:0

PARÍŽ - Francúzski tenisti sú blízko postupu do finále Davisovho pohára 2014 reprezentačných družstiev mužov. Po piatkových dvojhrách na antuke v areáli Rolanda Garrosa v Paríži vedú nad víťazmi ostatných dvoch ročníkov Čechmi 2:0.

slovakia

left justify in out

Najprv domáca dvojka Richard Gasquet (21. v rebríčku ATP) zdolal českú jednotku Tomáša Berdycha za 128 minút 6:3, 6:2, 6:3. Rozhodujúcim faktorom bolo až 38 nevynútených chýb z rakety svetovej šestky Berdycha, ktorému absolútne nevyšiel prechod z tvrdého povrchu na US Open v New Yorku na parížsku antuku. "Bol to môj najhorší zápas v Davisovom pohári. Potrebujem viac času, aby som hral lepšie na antuke," priznal v rozhovore pre idnes.cz T. Berdych. 

 

V druhej dvojhre potom dvanásty hráč svetového rebríčka Jo-Wilfried Tsonga zvíťazil nad Lukášom Rosolom (27.) rovnako bez väčších problémov za 91 minút 6:2, 6:2, 6:3. Česi siahajú v bojoch o prestížnu "šalátovú misu" po čistom hetriku, ktorý od zavedenia tohto formátu súťaže v roku 1981 ešte nedosiahla žiadna krajina. Za stavu 0:2 to však budú mať v Paríži veľmi ťažké. 

 

Francúzi môžu o svojom postupe do finále rozhodnúť už v sobotňajšej štvorhre. Kapitáni oboch tímov do nej nominovali na domácej strane Juliena Benneteaua a Gaela Monfilsa a na českej Radka Štěpánka a Jiřího Veselého. Francúzi majú deväť titulov v Davisovom pohári, na postup do finále čakajú od roku 2010. Česi sa hrdia troma titulmi vrátane jedného z éry bývalého Československa. 

 

Svetová skupina 2014 - semifinále: 

FRANCÚZSKO - ČESKO 2:0 po piatkových dvojhrách 
(Paríž, Roland Garros, antuka vonku) 
Piatok (10.30 h SELČ): 

Richard Gasquet - Tomáš Berdych 6:3, 6:2, 6:3 
Jo-Wilfried Tsonga - Lukáš Rosol 6:2, 6:2, 6:3 

Ďalší program 
Sobota (14.00 h SELČ): 
Julien Benneteau, Gael Monfils - Radek Štěpánek, Jiří Veselý 
Nedeľa (10.30 h SELČ): 
Jo-Wilfried Tsonga - Tomáš Berdych 
Richard Gasquet - Lukáš Rosol 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona