Davis Cup: Finále v Gente otvorí súboj Goffina s debutantom Edmundom

NETKY.SK • 26 November 2015, 16:05 • 2 min
Davis Cup: Finále v Gente otvorí súboj Goffina s debutantom Edmundom

GENT - V úvodnom zápase finále tenisového Davisovho pohára 2015 nastúpi v piatok v Gente Belgičan David Goffin proti Britovi Kyleovi Edmundovi. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v dejisku súboja, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pre Edmunda to bude krst ohňom, keďže ide o jeho debut v Davis Cupe. Briti vedení bratmi Andym a Jamiem Murrayovcami, sa posnažia vybojovať svoju prvú trofej od roku 1936. Na antuke v Gente, vzdialenom 55 kilometrov od Bruselu, budú čeliť domácim Belgičanom, ktorí "šalátovú misu" nikdy nezískali.

 

V druhom piatkovom súboji nastúpi britská jednotka Andy Murray proti Rubenovi Bemelmansovi. Sobotňajšia štvorhra by mala mať obsadenie Steve Darcis ad Kimmer Coppejans proti bratom Murrayovcom. Obsadenie štvorhry aj nedeľňajších dvojhier sa môže zmeniť.

 

Trojdňové finále sa bude hrať od piatka v Gente v hale Flanders Expo pre 13-tisíc divákov. Fanúšikovia sa pri vstupe budú musieť podrobiť bezpečnostnej kontrole, pri sebe nemôžu mať žiadne tašky, vaky, nápoje či jedlo. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) a jej belgická filiálka už v pondelok oznámili, že podujatie sa počas víkendu uskutoční podľa plánu. Na trojdňovú akciu bude dohliadať zvýšený počet policajtov a bezpečnostných zložiek.

 

žreb finále Davisovho pohára 2015, Gent, Flanders Expo (antuka – hala):

piatok 27. novembra:

13.30 SEČ: David Goffin - Kyle Edmund, nasleduje Ruben Bemelmans - Andy Murray

sobota 28. novembra:

15.00: Kimmer Coppejans, Steve Darcis - Andy Murray, Jamie Murray

nedeľa 29. novembra:

13.00: Goffin - Andy Murray, nasleduje Bemelmans - Edmund



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona