Davis Cup: Djokovič lídrom Srbov vo finále proti Čechom, chýba Troicki

NETKY.SK • 5 November 2013, 13:42 • 2 min
Davis Cup: Djokovič lídrom Srbov vo finále proti Čechom, chýba Troicki

BELEHRAD - Svetová dvojka Novak Djokovič povedie na budúci týždeň do boja tenistov Srbska vo finále Davisovho pohára v Belehrade proti Česku. V oficiálnej predbežnej nominácii chýba Viktor Troicki, ktorého dopingovú kauzu má na stole Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne.

slovakia

left justify in out

Vo dvojhrách by mal za domácich okrem zverenca Mariána Vajdu Djokoviča nastúpiť Janko Tipsarevič, ktorý však svoj dosiaľ posledný duel 21. októbra vo Valencii skrečoval. Od septembrového semifinálového daviscupového triumfu nad Kanadou vyhral Tipsarevič na okruhu ATP len jeden zápas.

Káder Srbov skompletizovali Ilija Bozoljac a Nenad Zimonjič, ktorí sú najmä hráčmi pre štvorhru. Tento rok zdolali vo štvrťfinále Davis Cupu americké dvojčatá Boba a Mika Bryanovcov.

Do družstva sa ešte môže dostať aj spomenutý Troicki. Budúci týždeň rozhodne o jeho prípade porušenia antidopingových pravidiel CAS. Dvadsaťsedemročný niekdajší dvanásty muž svetového rebríčka namieta voči 18-mesačnému dištancu, ktorý dostal od Medzinárodnej tenisovej asociácie (ITF) za "opovrhovanie dopingovými pravidlami". Ak neuspeje, bude mimo súťažného diania do januára 2015. Belehradčan však vo svojom stanovisku uviedol, že je presvedčený o anulovaní trestu.

Česko už svoju nomináciu oznámilo pred týždňom, sú v nej Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jan Hájek. Srbi chcú v domácom prostredí v Belehrade získať šalátovú misu druhýkrát v rade. Premiérovo sa radovali v roku 2010.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies