Davis Cup: Debutanta Kovalíka nerozhodilo ani pískanie maďarských fanúšikov

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 08:31 • 2 min
Davis Cup: Debutanta Kovalíka nerozhodilo ani pískanie maďarských fanúšikov

BUDAPEŠŤ- Slovenský daviscupový debutant Jozef Kovalík v zápase proti maďarskej jednotke Mártonovi Fucsovicsovi preukázal fyzickú i mentálnu odolnosť. Nerozhodili ho ani domáci fanúšikovia, ktorí v budapeštianskom Europe Tennis Center pískali medzi jeho podaniami a snažili sa ho vyviesť z miery hlasným bubnovaním i skandovaním mena svojho miláčika cez megafón.

slovakia

left justify in out

Viackrát si vyslúžili upozornenie od empajrového rozhodcu i hlásateľky. "Necítil som, že by to bolo zo strany maďarských fanúšikov prehnané a nešportové. V daviscupových zápasoch to takto býva, že fandia a pískajú do servisom či medzi prvým a druhým podaním. Je to normálne. Snažil som sa sústrediť na svoju hru a nevnímať to," uviedol Kovalík, ktorý výrazne priblížil slovenský tím k postupu do septembrovej baráže o svetovú skupinu.

 

Kapitán tímu Miloslav Mečíř sa snažil vyloviť v pamäti, koľkým jeho zverencom sa podarilo uspieť hneď pri premiére v prestížnej súťaži. "Pred dvomi rokmi sa o bombastický výsledok postaral Noro Gombos. V zápase proti Rakúsku zdolal Dominica Thiema, ktorý je teraz v elitnej svetovej desiatke. Spomínam si aj na môj prvý daviscupový duel. Proti bývalému Sovietskemu zväzu som s Rusom Andrejom Česnokovom prehrával 0:2 na sety, no podarilo sa mi to otočiť."

 

Mečíř pred sobotňajšou štvorhrou zdôraznil, že v Davis Cupe je vždy najťažšie získať tretí bod. "Je dobré, že sme sa po prvom dni dostali do dvojbodového vedenia. Andrej Martin s Igorom Zelenayom aspoň budú môcť nastúpiť na debla pokojnejší a lepšie naladení, ale zasa aby neboli moc uspokojení. Maďarov nesmú podceniť a nemôžu si myslieť, že zápas zvládnu ľavou zadnou," upozornil šéf slovenskej lavičky.

 

/vyslaný redaktor Ladislav Antal la/ bm /k dispozícii sú zvukové záznamy/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona