Davis Cup: Chorvátský tenista Karlovič potvrdil účelový návrat do reprezentácie

NETKY.SK • 26 September 2016, 15:21 • 2 min
Davis Cup: Chorvátský tenista Karlovič potvrdil účelový návrat do reprezentácie

ZÁHREB - Kapitán chorvátskeho daviscupového tímu Željko Krajan bude mať v novembrovom finále proti Argentíne k dispozícii výnimočne aj Iva Karloviča.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný záhrebský rodák považovaný za najlepšie podávajúceho hráča na svete potvrdil účelový návrat do reprezentácie. Finále je na programe 25. - 27. novembra 2016 na zatiaľ nešpecifikovanom povrchu. "Je to tá najlepšia možná správa. S našimi šancami to teraz vyzerá oveľa lepšie. Myslím si, že sa z nás stali favoriti," povedal Krajan.


Dvadsiatka počítačového poradia vo dvojhre Karlovič bude viac ako adekvátnou náhradou za zranenú chorvátsku dvojku Bornu Čoriča (42.), ktorý sa podrobil operácii kolena. Lídrom tímu zostáva Marin Čilič (11.), strojca semifinálového víťazstva 3:2 nad Francúzskom v Zadare. Karlovič naposledy za Chorvátsko nastúpil vo štvrťfinále Davisovho pohára 2012, zhodou okolností proti Argentíne.

 

V Buenos Aires podľahol Juanovi Martínovi del Potrovi jednoznačne 2:6, 6:7 (7), 1:6 a vo štvorhre s Čiličom neuspeli v päťsetovej bitke proti Davidovi Nalbandianovi a Eduardovi Schwankovi. Juhoameričania zvíťazili 4:1. Reprezentácie sa vzdal pre obavy zo zranenia. V singli má Karlovič bilanciu 9 víťazstiev, 8 prehier, v debli 4/4.
Chorváti si zahrajú o "šalátovú misu" druhý raz. Pred jedenástimi rokmi v Bratislave zdolali Slovákov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona