Davis Cup: Briti sa spoliehajú na Murrayho a domácu trávu

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 16:20 • 2 min
Davis Cup: Briti sa spoliehajú na Murrayho a domácu trávu

LONDÝN - Sedemtisíc divákov by malo počas nadchádzajúcich troch dní navštíviť zapadolondýnsky Queen´s Club.

slovakia

left justify in out

Necelý mesiac po známom prípravnom turnaji pred Wimbledonom bude opäť svedkom tenisového sviatku na tráve. Štvrťfinálový súboj svetovej skupiny Davisovho pohára postavil proti sebe Britov a Francúzov a domáci budú chcieť vyťažiť čo najviac z prítomnosti svetovej trojky Andyho Murrayho a jemu vyhovujúcemu trávnatému povrchu. Práve Murray pred štyrmi týždňami štvrtýkrát v kariére vyhral turnaj v Queen´s Clube a neskôr si zahral aj v semifinále Wimbledonu.

 

Okrem Andyho Murrayho zostavu Britov tvoria James Ward (89. v rebríčku dvojhry), Dominic Inglot a Andyho starší brat Jamie, špecialista na štvorhru (20. v príslušnom renkingu). Na francúzskej strane sa predstaví silné trio do dvojhry, podľa rebríčkového poradia Gilles Simon (11.), Jo-Wilfried Tsonga (12.) a Richard Gasquet (13.), kvarteto dopĺňa skúsený "obojživelník" Nicolas Mahut. Toto skvostné obsadenie znamená, že duel v Londýne je najpríťažlivejším spomedzi štyroch štvrťfinále. 

 

Víťaz zápasu Veľká Británia - Francúzsko v semifinále narazí na lepšieho z duelu Austrália - Kazachstan. Zostávajúce dve dvojice tvoria Argentína - Srbsko a Belgicko - Kanada. Srbom bude chýbať svetová jednotka a čerstvý trojnásobný wimbledonský víťaz Novak Djokovič, vo výbere Kanady zasa absentuje ďalší hráč svetovej desiatky Milos Raonic. 

 

"Môžeme sa tešiť na skvelý tenis vo výbornej atmosfére. Bude to vzrušujúce a zaujímavé. Francúzski hráči patria k takmer absolútnej špičke," cituje Jamieho Murrayho server Davisovho pohára. "My máme viacero možností, ako zostaviť tím, Briti ich majú menej. V podstate teda vopred vieme, čo na nás čaká," uviedol Gilles Simon, francúzsky prvý hráč podľa rebríčka. Minuloroční finalisti Francúzi (prehrali so Švajčiarmi 1:3) sa stretnú s Britmi už dvadsiaty prvýkrát v histórii bojov o šalátovú misu, prvý raz však od roku 1992. Francúzi sú vo štvrťfinále štrnásty raz z ostatných 15 sezón. Obe krajiny sú 9-násobnými držiteľmi prestížnej trofeje. Vzájomná bilancia je tesne na strane Britov (11:9). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies