Davis Cup: Austrália vedie nad Slovenskom 2:0, Tomic zdolal Kovalíka

NETKY.SK • 16 September 2016, 07:49 • 2 min
Davis Cup: Austrália vedie nad Slovenskom 2:0, Tomic zdolal Kovalíka

SYDNEY - Slovenskí tenisti prehrávajú po úvodnom dni barážového stretnutia o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára s domácou Austráliou 0:2.

slovakia

left justify in out

O druhý bod pre austrálske farby sa na tráve v Sydney postaral Bernard Tomic, ktorý zdolal slovenskú jednotku Jozefa Kovalíka 7:6 (5), 6:4, 6:4. V úvodnom singli v aréne Kena Rossewalla si líder "protinožcov" Nick Kyrgios poradil s Andrejom Martinom 6:3, 6:2, 6:4. Austrálčania môžu spečatiť svoj triumf už v sobotňajšej štvorhre, v ktorej by o 5.00 ráno SELČ mali nastúpiť Sam Groth s Johnom Peersom proti páru Martin, Igor Zelenay.

 

V úvode zápasu si Tomic aj Kovalík suverénne vyhrávali svoje podania. Ani jeden z hráčov sa nevedel chytiť na returne a diváci videli málo výmen. Za stavu 5:4 sa Tomic prepracoval k trom setbalom. Kovalík ich odvrátil a vynútil si tajbrejk, v ňom však ťahal za kratší koniec. O osude skrátenej hry rozhodla nevynútená chyba slovenského reprezentanta za stavu 4:5. V druhom dejstve Kovalíkovi odišlo prvé podanie, čo bola voda na mlyn Tomica, ktorý za stavu 3:2 súpera brejkol a potom mu stačilo držať si servis. Po prvom podaní stratil v celom sete iba dva fiftíny. Na začiatku tretieho dejstva po dvoch brejkoch odskočil Kovalíkovi na 4:0. V ďalších minútach Tomic stratil koncentráciu a dovolil súperovi vyrovnať na 4:4, koncovku si však postrážil. V desiatom geme premenil pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

 

"Získať bod v daviscupovom dueli v aréne Kena Rossewalla je skvelý pocit. Keď sme sa dozvedeli, že dejiskom barážového stretnutia bude Olympijský park v Sydney, mali sme z toho veľkú radosť. Teší ma, že po úvodných dvojhrách vedieme 2:0, boli to veľmi dôležité zápasy. Za stavu 4:0 v treťom sete som stratil koncentráciu, no koncovku som našťastie zvládol," povedal 21. hráč svetového rebríčka ATP v prvom interview priamo na kurte.

 

Slovenský tím pricestoval do Austrálie bez dvoch najlepších singlistov Martina Kližana a Lukáša Lacka, obaja sa ospravedlnili zo zdravotných dôvodov. V daviscupovej histórii ide o prvý vzájomný zápas oboch tímov. Slováci po tretí raz za sebou bojujú o návrat medzi elitnú daviscupovú šestnástku, v ktorej naposledy účinkovali v roku 2006. Vlani prehrali v Gdyni s domácim Poľskom 2:3, pred dvomi rokmi podľahli v Chicagu favorizovanému tímu USA hladko 0:5. Austrálčania, ktorí sú s 28 titulmi druhou najúspešnejšou krajinou v Davisovom pohári, prehrali začiatkom marca v Melbourne s USA 1:3 a musia absolvovať záchranárske práce.

 

barážové stretnutie o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára

Austrália - SLOVENSKO 2:0 po úvodných dvojhrách

Nick Kyrgios - Andrej Martin 6:3, 6:2, 6:4

Bernard Tomic - Jozef Kovalík 7:6 (5), 6:4, 6:4

 

sobota: 5.00 Sam Groth, John Peers - Igor Zelenay, Martin

nedeľa: 3.00 Kyrgios - Kovalík, Tomic - Martin

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona