Davis Cup: Andy Murray povedie Britov vo finále proti Belgicku

NETKY.SK • 17 November 2015, 14:01 • 2 min
Davis Cup: Andy Murray povedie Britov vo finále proti Belgicku

LONDÝN - Britských tenistov povedie vo finále Davisovho pohára proti Belgicku podľa očakávania Andy Murray.

slovakia

left justify in out

Okrem svetovej dvojky nechýba v nominácii ani jeho brat Jamie, s ktorým vo štvrťfinále i v semifinále bodoval vo štvorhre. Kapitán Leon Smith ďalej do tímu menoval Doma Inglota, Kylea Edmunda a Jamesa Warda.

 

Ako informovala agentúra Reuters, Edmund s Wardom budú súperiť o záverečné miesto na súpiske. Nominácia sa naopak neušla Danovi Evansovi, ktorý sa predstavil v semifinále proti Austrálii.

 

Britskí tenisti nevyhrali Davis Cup od roku 1936 a vo finále sa naposledy objavili v roku 1978, keď nestačili na USA. "Andy Murray nás ťahal súťažou od samého počiatku a znovu a znovu potvrdzoval, čo pre neho znamená oblieknuť si britský dres," povedal Smith na adresu tímovej jednotky.

 

Zloženie tímu sa ale ešte môže zmeniť, britská dvojka podľa svetového rebríčka Aljaž Bedene totiž čaká na verdikt v prípade svojho odvolania. Podľa nových pravidiel nemôžu tenisti reprezentovať v Davisovom pohári dve rôzne krajiny a Bedene predtým, než v marci získal britské občianstvo, nastúpil trikrát za Slovinsko. Proti zákazu hrať za Britániu sa však bráni tým, že žiadosť o britský pas podal skôr, než pravidlo vstúpilo do platnosti.

Finále Davisovho pohára je na programe od 27. do 29. novembra na antuke v Gente.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies