Davis Cup: Ak Kavčič v piatok nenastúpi, počas víkendu ešte môže

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 18:57 • 2 min
Davis Cup: Ak Kavčič v piatok nenastúpi, počas víkendu ešte môže

BRATISLAVA - Líder kádra hostí podľa postavenia vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre Blaž Kavčič možno zo zdravotných dôvodov v piatok napokon nenastúpi proti Norbertovi Gombosovi na druhú dvojhru bratislavského stretnutia Slovensko - Slovinsko (6. - 8. marca) v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2015 tenisových reprezentačných družstiev mužov, čo pri štvrtkovom žrebe programu nevylúčil kapitán Blaž Trupej, aj v takom prípade by však ešte mohol hrať počas víkendu. Vyplýva to z pravidiel týchto MS pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

slovakia

left justify in out

V siedmej kapitole regúl ("Nominácie tímov a priebeh stretnutia") pod 36. bodom v odseku (c)(i) je totiž okrem iného uvedené: "Po vykonaní žrebu sa nesmú udiať žiadne zmeny v zložení prvého a druhého zápasu dvojhry, ale rozhodca môže povoliť nahradenie hráča, ktorého kapitán vyradí z tímu z disciplinárnych dôvodov alebo ho považuje za nespôsobilého pre chorobu, zranenie či neodstrániteľnú prekážku. Každý náhradník schválený rozhodcom v súvislosti s vyradením hráča z tímu z disciplinárnych dôvodov musí byť zvolený z hráčov nominovaných na zápas a vyradený hráč následne už nesmie v tomto stretnutí hrať." 

 

Druhá z citovaných viet sa teda netýka výnimky z dôvodu choroby, zranenia či neodstrániteľnej prekážky. Potvrdzuje to aj záver odseku (d)(i): "Hráč, ktorý bol nahradený v zápase dvojhry pre chorobu, nehodu alebo inú neodstrániteľnú prekážku, môže byť nominovaný na štvorhru či tretiu alebo štvrtú dvojhru." Slovinci nominovali Kavčiča aj na sobotňajšiu štvorhru po boku Gregu Žemlju proti Martinovi Kližanovi a Igorovi Zelenayovi. V nedeľu by mal otvoriť program tohto dňa proti Kližanovi. 

 

Domácu nomináciu dotvára Lukáš Lacko, za hostí je singlovou dvojkou spomenutý Žemlja, v kádri sú aj Tom Kočevar-Dešman a Mike Urbanija, obaja hráči šiestej stovky počítačového poradia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies