Davis Cup a Fed Cup potrebujú reformy, hlasovať o nich sa bude v auguste

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 08:57 • 2 min
Davis Cup a Fed Cup potrebujú reformy, hlasovať o nich sa bude v auguste

Paríž - Medzinárodná tenisová federácia (ITF) prezentovala v utorok možné zmeny formátu Davisovho pohára, resp. Fed Cupu od roku 2018. Tie by sa týkali napríklad zavedenia trojsetových zápasov vo dvojhrách pre DC.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra DPA, ITF by navrhované zmeny mohla uviesť do platnosti po augustovom hlasovaní na jej stretnutí vo vietnamskom Hočiminovom Meste. "Rada riaditeľov ITF odsúhlasila sériu reforiem pre Davis Cup aj Fed Cup, ktoré odporučili ich komisie. ITF požiada o schválenie týchto reforiem na stretnutí v Hočiminovom meste v auguste 2017," uvádza sa v komuniké riadiacej organizácie svetového tenisu.

 

ITF navrhuje pre DC hrať všetky dvojhry len na dva víťazné sety namiesto doterajších troch. Štvorhry by sa hrali ako doteraz na tri víťazné sety. Zápasy DC by si zachovali terajší trojdňový formát s tým, že by sa štvorhra hrala rovnako v sobotu.

 

Z ďalších plánovaných zmien by mohli obaja finalisti DC aj Fed Cupu mať garantovanú výhodu domáceho prostredia v zápase 1. kola nasledujúceho ročníka. Uvažuje sa aj o znížení finančných nákladov pre jednotlivé národné asociácie organizujúce stretnutia oboch súťaží. ITF tiež uvažuje o usporiadaní finálových súbojov v neutrálnych dejiskách.

 

"Davisov pohár aj Fed Cup sú dve ikonické tímové súťaže vo svetovom športe, ale niet pochýb, že potrebujú reformy," uviedol vo vyhlásení prezident ITF David Haggerty.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies