Davidovi Ginolovi zaviedli štvornásobný bypass

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 17:46 • 2 min
Davidovi Ginolovi zaviedli štvornásobný bypass

PARÍŽ - Bývalému francúzskemu futbalovému reprezentantovi Davidovi Ginolovi v piatok zaviedli štvornásobný bypass. Kardiochirurgický zákrok mu vykonali po tom, ako ho deň predtým hospitalizovali pre nevoľnosť, ktorá ho postihla počas rekreačného futbalového zápasu. Podľa miestneho denníka Nice Matin 49-ročný Francúz utrpel infarkt.

slovakia

left justify in out

"David hral akýsi charitatívny duel. Zrazu sa zrútil. Ľudia si mysleli, že žartuje, ale asi po jednej alebo dvoch minútach si prítomní uvedomili, že je to vážne. Našťastie tam bol jeden lekár, ktorý ho udržal pri živote. Jeho mozog už mohol byť mŕtvy. Následne zavolali záchranku, do nemocnice ho priviezli v čase, keď ho postihla aj zástava srdca. Okamžite sme šli na operačnú sálu, kde pacient podstúpil štvornásobný bypass. Jeho telo neutrpelo žiadne neurologické poškodenie," vyhlásil podľa BBC Sport Gilles Dreyfus, profesor kardiochirurgie v monackej nemocnici.

"Zdravím svet, nikdy som nespal lepšie. Som v poriadku, len si potrebujem trochu oddýchnuť," uviedol Ginola v piatok prostredníctvom twitteru. Bývalý hráč Paríža St. Germain, Tottenhamu Hotspur, Aston Villy či Evertonu odohral za Francúzsko 17 medzištátnych duelov.

 

Jeden z troch reprezentačných gólov zaznamenal 26. apríla 1995 v rámci kvalifikácie o postup na ME 1996 v Nantes proti Slovensku (4:0). Ginola chcel v minulom roku kandidovať na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), nezískal však potrebnú podporu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies