David Moyes: Úlohu trénera Manchestru United by som vzal znova

NETKY.SK • 31 December 2015, 18:30 • 2 min
David Moyes: Úlohu trénera Manchestru United by som vzal znova

MANCHESTER – David Moyes pripustil, že by opäť prijal úlohu trénera Manchestru United, keby dostal takúto príležitosť.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdvaročný Moyes bol do pozície hlavného trénera United menovaný Sirom Alexom Fergusonom, ktorý si ho sám vybral za svojho nástupcu. Jeho pôsobenie pri kormidle tímu však netrvalo ani rok, keďže sa mu nepodarilo s tímom prebojovať do Ligy majstrov. Manchester United chýbal v najprestížnejšej klubovej súťaži po prvýkrát od sezóny 1995/96.

Ďalším trénerom United sa stal Louis van Gaal, ktorému sa síce podarilo prebojovať do Ligy majstrov, ale aj pod ním sa už dlhšie trasie trénerská stolička, nakoľko tím nevyhral už osem zápasov v rade. Počas tohto obdobia bol United vyradený zo skupinovej fázy Ligy majstrov, keď v poslednom kole podľahol nemeckému Wolfsburgu.

 



Moyes vyhlásil, že Holanďan by mal dostať viac času, ale pripustil, že by túto pozíciu opäť rád prijal, keby mu bola ponúknutá.

"Či by som zobral túto úlohu znova? Samozrejme, že áno. Na svete je len veľmi málo trénerov, ktorí by nechceli viesť Manchester United," povedal Moyes. "Po Sirovi Alexovi však bola táto úloha mimoriadne náročná. Prestavba tímu si vyžadovala nejaký čas a úloha bola prestavať tím Manchestru United. Musíte mať na pamäti, že z klubu odišiel aj David Gill, ktorý mal v United obrovský vplyv. Tím si držal trénerov a vždy ich aj podporoval."

Zdá sa, že oduševnelý výkon v domácom zápase proti Chelsea na nejaký čas zachránil Van Gaala, ale tlak sa opäť zvýši, keď sa tímu nepodarí vyhrať v domácom zápase proti Swansea, ktorý je na programe už túto sobotu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona