David Luiz vďačí za parádny gól z priameho kopu svojim génom

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 12:55 • 2 min
David Luiz vďačí za parádny gól z priameho kopu svojim génom

FORTALEZA - Nádherným gólom z priameho kopu sa v piatkovom štvrťfinálovom súboji MS s Kolumbiou (2:1) blysol brazílsky stopér David Luiz.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný futbalista, ktorý sa pred šampionátom stal vďaka prestupu z Chelsea Londýn do Paríža St. Germain najdrahším obrancom na svete, prisúdil techniku zahrávania štandardných situácií svojim génom.
      

David Luiz si v 69. minúte zápasu postavil loptu a z približne 35 metrov ju placírkou napálil cez múr presne do ľavého horného rohu brány Davida Ospinu. Domáca Brazília v tej chvíli viedla vo Fortaleze nad Kolumbiou 2:0. "Myslím si, že je to genetické. Narodil som sa s takými nohami," povedal s úsmevom Luiz a gestom naznačil, že ako malému chlapcovi mu špičky nôh smerovali na opačné strany. "Bolo to skvelé, pretože som loptu trafil v tom správnom mieste. Môžete to skúšať trafiť rovnako, ale zaberie vám to celý deň. Som šťastný, že som svojmu tímu pomohol týmto spôsobom k postupu," citovala obrancu agentúra AP.
      

Podľa trénera "kanárikov" Luiza Felipeho Scolariho má David Luiz naštudovaných množstvo videozáznamov so štandardnými situáciami. "Mali sme hráča z Corinthiansu Marcelinha Cariocu. Ten zahrával priame kopy podobným spôsobom. Nikto iný to tak nevedel," zaspomínal si Scolari.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies