David Koller zverejnil singel Ani ty ani já

NETKY.SK • 12 November 2014, 14:51 • 2 min
David Koller zverejnil singel Ani ty ani já

BRATISLAVA - Český hudobník David Koller zverejnil singel Ani ty ani já. Na novinke sa podieľal producent Steve Lyon, s ktorým spolupracovali napríklad Paul McCartney, Depeche Mode či The Cure.

slovakia

left justify in out

Skladba sa bude nachádzať na hudobníkovom pripravovanom sólovom albume, ktorý plánuje dokončiť začiatkom budúceho roka.

Materiály k piesni Ani ty ani já mal Koller už nejaký čas v šuplíku. S ich dokončením mu pomohla slovenská poetka Mirka Ábelová. "Slovenská textárka a poetka Mirka Ábelová mi z nich za jeden deň pomohla urobiť pieseň. Následne som mal skvelú možnosť pracovať na nej s ľuďmi, ktorých zvuk je možné počuť na mnohých nahrávkach, ktoré mám rád," objasnil spevák. 

 

 

Člen kapely Lucie predstaví skladbu po prvý raz naživo v nedeľu 16. novembra v Prahe na koncerte v MeetFactory. Začiatok podujatia naplánovali na 20:30. "Bude to naša príprava na pondelňajšie vystúpenie nazvané Znovu 89, ktoré sa bude konať 17. novembra na Václavskom námestí. V našom bloku si pozveme na pódium aj Lenku Dusilovú, Dana Bártu, Michaela Kocába alebo Petra Vášu. Akciu, ktorá potrvá od 18:00 do 20:00 bude v priamom prenose vysielať Radiožurnál," uviedol hudobník. 

 

David Koller sa preslávil najmä ako člen spomínanej kapely Lucie, ktorá pôsobí na scéne od polovice 80. rokov minulého storočia, no od roku 2004 až do decembra 2012 mala pauzu. Skupina nahrala sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je nahrávka Dobrá kočzka, která nemlsá (2002). Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Amerika, Černí andělé, Troubit na trumpety by se nám líbilo, Medvídek, Dotknu se ohně, Šrouby do hlavy, Oheň, Panic, Zkamenělý dítě, Pod měděným nebem, Hvězda, Srdce, Sen alebo Lucie. Koller je známy aj z formácií Kollerband, Pusa, Žentour či Jasná páka. Zatiaľ poslednú radovú sólovku Teď a tady vydal v roku 2010. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona