David Koller s kapelou sa predstavil tatranskému publiku v komornom prostredí

NETKY.SK • 19 Apríl 2015, 14:40 • 2 min
David Koller s kapelou sa predstavil tatranskému publiku v komornom prostredí

ŠTRBSKÉ PLESO - Český spevák David Koller sa so svojou kapelou, ktorej súčasťou je aj jeho syn, predstavil v sobotu (18.4.) večer tatranskému publiku.

slovakia

left justify in out

Repertoár prevažne starších skladieb odohral v komornom prostredí jedného z hotelov na Štrbskom Plese. Vysoké Tatry ho privítali, ako sa patrí, a tak si aj v strede apríla mohol užiť pravú snehovú fujavicu.

 

"Typické aprílové počasie, je to krásne, akurát, že som si už prezul na aute letné gumy, tak dúfam, že sa odtiaľto bezpečne dostaneme dole," konštatoval Koller. Koncerty v hotelových zariadeniach podľa jeho slov veľmi často nemáva, komornejšie prostredie je preto pre neho niečo úplne iné. Na pódiu dokonca museli okolo bubnov umiestniť aj priehľadné akustické steny, aby trochu stlmili zvuk.

 

"Mali sme teraz také menšie turné po Tatrách, nedávno sme hrali v Jasnej v Nízkych Tatrách a teraz sme boli dvakrát po sebe vo Vysokých Tatrách," doplnil Koller, ktorý má celkom blízky vzťah k slovenským veľhorám. Veľmi rád spomína na turistický výlet v Tatrách počas strednej školy, v súčasnosti sem chodí často lyžovať. "Lyže som si teraz nevzal, tie si zvyčajne požičiavam, ale na lyžovačku tento víkend čas nemám, keďže nás čakajú ďalšie pracovné povinnosti," odpovedal Koller na otázku, či si na Štrbské Pleso vzal lyže, keďže na zjazdovkách je tu stále dostatok snehu.

 

Slovenskému publiku predstavil skôr staršie piesne aj hity skupiny Lucie, hoci už vydal nový album. Okrem toho, že spieval, zahral divákom na gitare i bicích. "Nové pesničky sa v podstate ešte len učíme hrať, turné k novému albumu sa začína v máji a na Slovensku budeme až niekedy na jeseň," dodal Koller. Najbližšie sa na Spiši opäť objaví koncom júna v Nestville parku v obci Hniezdne. Na novom albume spevák spolupracoval s bratislavskou poetkou Mirkou Ábelovou, ktorá mu napísala väčšinu textov. "Spolupráca bola veľmi zábavná a rýchla," zhodnotil.

 

Koncert Davida Kollera bol v poradí druhým tohtoročným, ktorý pre svojich hostí pripravil Grand hotel Kempinski. Najbližšie sa môžu tešiť na viacnásobného českého slávika Karla Gotta, ktorý opäť do Tatier zavíta v polovici mája.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies