David Koller má nový klip k pesničke Gypsy Love z albumu ČeskosLOVEnsko

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 15:22 • 2 min
David Koller má nový klip k pesničke Gypsy Love z albumu ČeskosLOVEnsko

BRATISLAVA - Nádherná príroda severovýchodného Slovenska, rómska osada a v pozadí veľká a trochu tajomná lovestory.

slovakia

left justify in out

 To všetko môžu fanúšikovia vidieť v novom videoklipe Davida Kollera. Vznikol k pesničke Gypsy Love, druhému singlu z albumu ČeskosLOVEnsko. Tá momentálne patrí k najhranejším v českom éteri. Klip vznikal v réžii mladého talentovaného slovenského režiséra, Prešovčana Rolanda Wranika.
     

"Pieseň nás hneď zaujala a okamžite vznikol scenár, ktorý rozpráva o Gypsy Love - vzťahu mladého chlapca a rómskeho dievčaťa, tak ako nám ho popísal David. Od začiatku sme sa zhodli na tom, že nemáme radi popisné klipy. Všetky emócie sme sa snažili vyjadriť obrazom, v krátkej snímke, s príjemným nádychom umeleckosti. Zasadením do prostredia rómskej osady to všetko dostalo silný autentický náboj," povedal pre médiá režisér Roland Wranik z We can Production a dodal: "David nám nakrúcanie zľahka usmerňoval. Hovoril nám, čo a kde by konkrétne chcel. Tak sme sa presne trafili do toho, čo cítil."

     

"Nakrúcalo sa v Starej Ľubovni, rodnom meste kameramanky Anny Smoronovej, ktorá sa podieľala aj na réžii. Tým bolo pre nás jednoduché nájsť tie najsprávnejšie a najzaujímavejšie miesta v tomto kúte Slovenska," dodal o nakrúcaní režisér.
     

Veľkou skúsenosťou pre celý štáb bolo natáčanie v autentických rómskych osadách. "Vlastne sme si ani nedokázali predstaviť, že by sme to tam nenakrúcali. Boli sme veľmi milo prekvapení, ako nás tam všetci veľmi priateľsky prijali. Nakoniec z toho boli Rómovia veľmi nadšení a každý z nich chcel byť v zábere," doplnil režisér.
     

Do hlavných úloh obsadil režisér okrem Davida Kollera aj nehercov Kristínu Tukanovú a Michala Pribylinca. "Aj bez predchádzajúcich skúseností zvládli svoje úlohy na jednotku, ako profesionáli. Sú dobrí kamaráti aj v súkromí a práve preto si tak dobre rozumeli aj pred kamerou," uzavrel režisér.
     

Hudbu k pesničke Gypsy Love zložil David Koller so svojím gitaristom Michalom Pelantom. Text na hotovú hudbu napísala slovenská poetka Mirka Ábelová. "Keď sme začali robiť s Mirkou na textoch, často sme sa rozprávali o tom, čo nás v spoločnosti štve a čo nás teší. Raz prišla reč na Rómov a obaja sme sa zhodli na tom, že predsudky, ktoré má spoločnosť voči nim a tie sústavné rasistické útoky nám lezú na nervy. Raz mi Mirka hovorila, že jej rómski kamoši hovoria 'blonďavé cigánča', a to ma pobavilo, pretože mne kamoši z Karlína hovorili, že som 'bílej cikán'. Zhodli sme sa, že s tým musíme niečo urobiť. A tak vznikla pesnička Gypsy Love," spomína na vznik pesničky David Koller. O produkciu skladby Gypsy Love sa postaral Angličan Steve Lyon, ktorý spolupracoval s Depeche Mode či Paulom McCartneym.
     

Na jeseň sa chystá David Koller so skupinou na slovenské turné. S hosťom Petrom Aristone ho počas koncertnej šnúry ČeskosLOVEnsko 2015 môžu fanúšikovia vidieť v Nitre (26.10.), Bratislave (27.10.), Banskej Bystrici (29.10.), Košiciach (30.10.) a Žiline (31.10.). 
     

Vstupenky na koncert sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona