David Koller dnes začína slovenské turné

NETKY.SK • 3 Február 2017, 09:42 • 2 min
David Koller dnes začína slovenské turné

BRATISLAVA - Český spevák a hudobník David Koller dnes začína v Žiline turné po Slovensku. Interpret si pripravil celkovo sedem vystúpení, ktoré sa budú konať v rámci koncertnej šnúry David Koller & Friends.

slovakia

left justify in out

Rovnaký názov má aj jeho nový album, ktorý vydal minulý rok. Na nahrávke sa nachádzajú coververzie ôsmich muzikantových skladieb. "Tento koncept vymyslel český manažér Pavel Eichler a mne sa celkom pozdával. Oslovil som interpretov, ktorých práca sa mi páči. Robia síce inú hudbu ako ja, ale rešpektujem ich. Každý z nich si mohol vybrať podľa vlastného uváženia zo všetkých mojich sólových skladieb," objasnil vznik projektu spevák.


Na nahrávke sa podieľali interpreti ako Katarzia, Kato, Android Asteroid, Ben Cristovao, Mucha, Hentai Corporation, Korben Dallas, Vladimir 518 a Mike Trafik. "Nie je možné vybrať si jednu skladbu, ktorá by sa mi páčila najviac, pretože sa mi páčia všetky. Ale ak by som musel vybrať jedného interpreta, tak by to bola Katarzia, ktorá zvolila pieseň Záchranář a vdýchla jej úplne novú energiu, nový život. Vymyslela si k nej aj celkom jednoduchý videoklip, ktorý je tiež veľmi zaujímavý," vyjadril sa rodák z Prahy.


Počas jednotlivých koncertov sa predstavia rôzni hostia. V Košiciach a Nitre skupina Komajota, v Žiline Katarzia, v Trenčíne Mucha, v Banskej Bystrici Hentai Corporation a v Bratislave Kato.


Hudobník sa okrem príprav na turné venuje aj ďalším aktivitám. Pripravuje tiež novinky s kapelou Lucie. "Nedávno som nadviazal spoluprácu s klaviristkou Kateřinou Chrobokovou, ktorá vystupuje pod pseudonymom KATT. Začali sme tiež pripravovať nový materiál na album s kapelou Lucie. Nechcem to zakríknuť. Keď budeme mať skladby pripravené, fanúšikovia sa o tom dozvedia," prezradil Koller.

Turné David Koller & Friends:
3. februára - Žilina, Event House
4. februára - Jasná, Happy End
9. februára - Trenčín, Piano Club
10. februára - Košice, Tabačka
11. februára - Banská Bystrica, Ministry of Fun
14. februára - Bratislava, Majestic Music Club
17. februára - Nitra, Nájomná jednotka 210

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona