VIDEO David Haye: Môj štýl by Furyho zabil

NETKY.SK • 30 November 2015, 18:20 • 2 min
VIDEO David Haye: Môj štýl by Furyho zabil

LONDÝN – Anglický boxer David Haye vyhlásil, že čerstvý majster sveta v ťažkej váhe Tyson Fury nebude s ním boxovať, lebo jeho štýl by ho zabil. Podľa jeho slov to Fury veľmi dobre vie a preto s ním do ringu nepôjde.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný Fury, ktorý v sobotu porazil Vladimira Klička a získal jeho tri opasky, povedal, že nikdy nebude obhajovať svoje tituly proti Davidovi Hayeovi. Obaja boxeri mali spolu nastúpiť do ringu už dvakrát v roku 2013, ale Haye oba súboje odvolal.

"On si musí uvedomiť, že nejdem po ňom, ale po tom, čo má - opasky," povedal Haye. "O novom šampiónovi to hovorí dosť, keď tvrdí, že nebude boxovať s mužom, ktorý by mu priniesol najviac záujmu a peňazí v jeho kariére. Bol by to pre neho najväčší zápas v živote."

 


V sobotňajšom zápase v Düsseldorfe Tyson Fury porazil Vladimira Klička na body a získal jeho tituly WBA, IBF a WBO. Nasledujúci deň vyhlásil, že Haye je podvodník a potvrdil, že mu nedá žiadnu príležitosť zarobiť.

"Spomínam si, ako hovoril, že by mi nikdy nedal zarobiť," povedal Fury. "Situácia sa však zmenila. Ak sa mu niektorý z riadiacich orgánov umožní boxovať, tak sa vzdám titulu. Nech potom boxuje s Fredom Flintstoneom alebo Joe Bloggsom a nezarobí žiadne peniaze."

Tridsaťpäťročný Haye, ktorý je bývalým majstrom sveta v dvoch váhových kategóriách, vyhlásil, že sa bude sústrediť na jeho cestu na vrchol: "Urobil som to už predtým a urobím to znova. Fury vie, že môj štýl absolútne zabije ten jeho."

img

 

Odveta s Kličkom na Wembley?

Furyho prvá obhajoba titulov bude pravdepodobne odveta proti samotnému Kličkovi. Ukrejinec po sobotňajšom zápase povedal, že bude trvať na klauzule o odvete. Tridsaťdeväťročný boxer však môžno uzná, že najlepšie roky má už za sebou.

Peter Fury, strýko a tréner nového šampióna, pre BBC Radio 5 Live povedal: "Vladimir sa musí rozhodnúť do konca januára, či chce odvetu. Tá by sa mohla konať niekedy koncom mája na Wembley."

Ďalším potenciálnym súperom pre Furyho by mohol byť Američan Deontay Wilder, majster WBC. Víťazstvo v tomto zápase by z Furyho spravil prvého nesporného šampióna v ťažkej váhe od roku 2000, keď to dokázal Lennox Lewis.

 



Kličko je už "úplne odpísaný"

Haye neboxoval od roku 2012, keď porazil Derecka Chisoru a v roku 2013 sa podrobil závažnej operácii ramena. S Kličkom boxoval v roku 2011 a prehral. Angličan si myslí, že Kličkova sobotňajšia prehra znamená koniec jeho kariéry. Ukrajinec nenašiel premožiteľa od roku 2004 a zo 67 profesionálnych zápasov vyhral 64.

"Kličko nedával žiadne údery. Bol to Kličko, akého som nikdy predtým nevidel. Je rozdiel mať zlý deň a zlý deň," dodal Haye. "Myslím si, že je už úplne odpísaný a prišiel jeho čas."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona