David Gilmour z Pink Floyd vyrazí po deviatich rokoch na turné

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 12:47 • 2 min
David Gilmour z Pink Floyd vyrazí po deviatich rokoch na turné

LONDÝN - Britský hudobník David Gilmour odštartuje v septembri európske turné, počas ktorého sa predstaví v Chorvátsku, Francúzsku, Nemecku, dva razy v Taliansku a tri večery po sebe v londýnskej Royal Albert Hall. Pôjde o prvé turné gitaristu a speváka, známeho z už nefungujúcej kapely Pink Floyd, po deviatich rokoch. Zatiaľ naposledy vyrazil na sériu koncertov k albumu On an Island (2006).

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatosemročný muzikant prezradil vlani v októbri v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone, že by tento rok chcel vydať štvrtý sólový album. Bližšie informácie o pripravovanej novinke však zatiaľ neprezradil.

 

David Gilmour sa preslávil v spomínanej kapele Pink Floyd, v ktorej pôsobil od decembra 1967. S formáciou vydal albumy ako A Saucerful of Secrets (1968), Ummagumma (1969), The Dark Side of the Moon (1973), Wish You Were Here (1975), The Wall (1979), The Division Bell (1994) či posledný The Endless River (2014). Rodák z Cambridgeu, ktorého magazín Rolling Stone vyhlásil za 14. najlepšieho gitaristu všetkých čias, má na konte aj tri sólové nahrávky - David Gilmour (1978), About Face (1984) a spomínanú On an Island, s ktorou dobyl UK Chart. V septembri 2008 ponúkol aj koncertný záznam Live in Gdansk. V roku 1996 ho ako člena Pink Floyd uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies