David Gilmour si zahral s Bombay Bicycle Club

NETKY.SK • 15 December 2014, 12:10 • 2 min
David Gilmour si zahral s Bombay Bicycle Club

LONDÝN - Anglický hudobník David Gilmour v sobotu vystúpil s formáciou Bombay Bicycle Club. Šesťdesiatosemročný muzikant sa k zoskupeniu pripojil počas piesne Rinse Me Down, pričom následne spolu predviedli hit Wish You Were Here, ktorý Gilmour nahral s legendárnymi Pink Floyd.

slovakia

left justify in out

Rodáka z Cambridgeu na pódiu privítal gitarista Bombay Bicycle Club Jamie MacColl. "Tento muž mi dal prvú gitaru a bol jedným z prvých ľudí, ktorí tu hrali a podľa mojich počtov tu hral viac ako 27 ráz," povedal. Kapelu počas večera sprevádzali aj hostky ako Lucy Rose, Rae Morris či Liz Lawrence.

 

Vystúpenie sa konalo v známom londýnskom Earls Court Exhibition Centre. Išlo zároveň o posledný koncert v aréne, ktorú budú demolovať a na mieste plánujú postaviť novú budovu. Predkapelou Bombay Bicycle Club bola formácia Peace, ktorá predviedla aj skladby z očakávanej novinky Happy People. Zoskupenie zahralo aj coververziu piesne Since I've Been Loving You kapely Led Zeppelin. Spevák a gitarista Harry Koisser uviedol, že skladbu sa rozhodli zahrať po tom, ako si ráno pozrel záznam vystúpenia Led Zeppelin z Earls Courtu z roku 1975. 

Kapela Bombay Bicycle Club sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2005. Debutový album I Had the Blues But I Shook Them Loose im vyšiel v júli 2009. O rok vydali ďalší počin Flaws, po ktorom nasledovali A Different Kind of Fix (2011) a So Long, See You Tomorrow (2014), pričom všetky tri posledné menované nahrávky sa dostali do top 10 UK Chartu. V kapele pôsobia okrem Jamieho MacColla aj Jack Steadman, Suren de Saram a Ed Nash. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies