David Duchovny sa predstaví v obnovených Aktoch X

NETKY.SK • 21 Január 2015, 13:32 • 2 min
David Duchovny sa predstaví v obnovených Aktoch X

LOS ANGELES - Americký herec David Duchovny vyhlásil, že sa predstaví v pripravovanom pokračovaní obľúbeného mysteriózneho seriálu Akty X (1993 - 2002), v ktorom stvárňoval agenta FBI Foxa Muldera.

slovakia

left justify in out

 Spravil tak len niekoľko dní po tom, ako predstavitelia americkej produkčnej spoločnosti 20th Century Fox Television potvrdili, že s tvorcom seriálu Chrisom Carterom, Duchovnym a Gillian Anderson rokujú o návrate Aktov X na televízne obrazovky.

 

"Som viac než šťastný a nadšený, že sa Akty X vrátia a že budem znova spolupracovať s Gilian a Chrisom. Predpokladám, že sa tak stane už čoskoro. Uvidíme, v akej forme sa seriál vráti a koľko bude mať epizód. Určite nemôžem a ani by som nechcel nakrútiť celú sériu. Bude to skôr nejaký limitovaný formát. Sme už všetci starí a nemáme dostatok energie na celú sériu," uviedol 54-ročný herec. 

 

Seriál Akty X priniesol na obrazovky príbeh agentov FBI Foxa Muldera a Dany Scully (Gillian Anderson), ktorí riešili mysteriózne prípady. Počas vyšetrovania sa dozvedali o rôznych konšpiráciách, týkajúcich sa napríklad aj mimozemšťanov. Kým Mulder týmto informáciám verí, jeho kolegyňa je pragmatickejšia. Seriál sa dočkal deviatich sezón a dvoch filmových spracovaní: Akty X (1998) a Akty X: Chcem veriť (2008). Aktom X udelili trikrát Zlatý glóbus ako najlepšiemu dramatickému seriálu. V roku 1997 toto ocenenie získali aj hlavní hereckí predstavitelia. Seriál priniesol tvorcom aj 16 cien Emmy. 

 

David Duchovny je okrem Aktov X známy aj zo seriálov Denníky červených črievičiek (1992 - 1997) a Californication - Orgie v Kalifornii (2007 - 2014), ktorý mu v roku 2008 vyniesol Zlatý glóbus za herecký výkon v hlavnej úlohe. Zahral si tiež vo filmoch ako Beethoven (1992), Kalifornia (1993), Vráť sa mi (2000), Evolúcia (2001), Zoolander (2001) či Spálené spomienky (2007). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies