David Crosby po nehode kontroloval, či je pomoc na ceste

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 11:20 • 2 min
David Crosby po nehode kontroloval, či je pomoc na ceste

LOS ANGELES - Americký gitarista, spevák a skladateľ David Crosby, ktorý v nedeľu 22. marca zrazil 46-ročného bežca Joseho Jimeneza, sa po nehode uisťoval, či už sú záchranári na ceste. Chcel tiež vedieť, koľko im potrvá, kým dorazia na miesto. Informovala o tom agentúra AP odvolávajúc sa na nahrávku z núdzovej linky 911. Záznam telefonického rozhovoru zverejnila v stredu Kalifornská diaľničná polícia.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal na ceste v kalifornskom údolí Santa Ynez, neďaleko miesta, kde interpret žije. Zraneného bežca po zrážke previezli do nemocnice v Santa Barbare, utrpel vraj viacero zlomenín, jeho zranenia však podľa zverejnených informácií nie sú život ohrozujúce. Sedemdesiattriročný rocker šiel podľa hovorcu Kalifornskej diaľničnej polície Dona Clotworthyho rýchlosťou približne 50 míľ za hodinu (v prepočte 80 kilometrov za hodinu). Najvyššia povolená rýchlosť na danom úseku cesty je pritom 55 míľ za hodinu (89 kilometrov za hodinu). Po nehode zastavil auto a pomohol ranenému mužovi. Dispečerovi na núdzovej linke 911 povedal, že ho oslepilo slnko a Jimeneza nevidel.


„Pán Crosby spolupracoval a nebol pod vplyvom drog ani alkoholu. Bežca nevidel, pretože mu do očí svietilo slnko,“ vyjadril sa Clotworthy. Muž, ktorého Crosby zrazil, sa nachádzal na rovnakej strane cesty ako muzikant v aute. Chodci a bežci by sa pritom mali pohybovať po ľavej strane cesty, aby videli prichádzajúce autá a nie, aby im vychádzali spoza chrbta. „David Crosby je nešťastný, že niekoho nešťastnou náhodou zrazil. A vychádzajúc z doteraz zverejnených informácií, je rád, že zranenia, ktoré tomu džentlmenovi spôsobil, neboli život ohrozujúce. Bežcovi praje skoré uzdravenie,“ uviedol hudobníkov hovorca vo vyhlásení pre magazín Us Weekly.


David Crosby, celým menom David Van Cortlandt Crosby, je známy z formácie Crosby, Stills & Nash. Okrem toho pôsobil aj v už nefungujúcich skupinách The Byrds, CPR (Crosby, Pevar & Raymond) a Buffalo Springfield. Na konte má sólové albumy If I Could Only Remember My Name (1971), Oh Yes I Can (1989), Thousand Roads (1993) a Croz (2014). Vydal napríklad aj živé nahrávky It's All Coming Back To Me Now... (1995) a King Biscuit Flower Hour (1996). V minulosti mal problémy s drogami a alkoholom, neskôr dostal žltačku typu C. V roku 1994 mu transplantovali pečeň. Je členom Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies