David Byrne z legendárnej skupiny Talking Heads vystúpi na pražskom Metronome

NETKY.SK • 19 December 2017, 14:02 • 2 min
David Byrne z legendárnej skupiny Talking Heads vystúpi na pražskom Metronome

BRATISLAVA - Na treťom ročníku pražského festivalu Metronome sa predstaví aj 65-ročný spevák a multiinštrumentalista David Byrne, známy najmä z už nefungujúcej americkej kapely Talking Heads. Zástupcovia festivalu o tom informovali dnes prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

slovakia

left justify in out

Podujatie sa bude konať 22. a 23. júna na Výstavisku v Holešoviciach. Medzi skôr potvrdených interpretov patria John Cale, The Chemical Brothers, Tom Odell, Tata Bojs, Midi Lidi, Umakart, Zrní či Sister Bliss so špeciálnym Faithless DJ setom.

David Byrne sa preslávil ako spevák a gitarista spomínanej kapely Talking Heads, ktorá pôsobila na scéne v období 1975 až 1991. Na konte majú osem štúdioviek a single ako napríklad Psycho Killer, Take Me to the River, Burning Down the House či Wild Wild Life. Formáciu v roku 2002 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Byrne vydal aj niekoľko sólových albumov. S Brianom Enom nahral počiny My Life in the Bush of Ghosts (1981) a Everything That Happens Will Happen Today (2008), s hudobníčkou St. Vincent zas vydal album Love This Giant (2012). Vďaka práci na soundtracku filmu Posledný cisár (1987) dostal Oscara či Zlatý glóbus a nominovali ho tiež na cenu BAFTA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona