David Bowie zverejnil novú skladbu Lazarus

NETKY.SK • 18 December 2015, 10:28 • 2 min
David Bowie zverejnil novú skladbu Lazarus

LONDÝN - Anglický spevák David Bowie zverejnil skladbu Lazarus. Novinka mala premiéru v šou Stevea Lamacqa na BBC Radio 6. Interpret ponúkol prostredníctvom sociálnej siete Facebook aj text piesne. Tá je tiež súčasťou nového muzikálu Lazarus, na ktorom hudobník spolupracoval.

slovakia

left justify in out

Skladba sa bude nachádzať na albume Blackstar, ktorý sa dostane na trh 8. januára, teda v deň Bowieho 69. narodenín. Spevák už zo štúdiovky zverejnil aj titulný singel. Na albume spolupracovali producent Tony Visconti či saxofonista Donny McCaslin.


David Bowie, vlastným menom David Robert Jones, je jedným z najvýznamnejších hudobníkov v dejinách. Oceňované je najmä jeho novátorstvo zo 70. rokov minulého storočia, ktoré sa prejavilo na albumoch ako The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (1972), Aladdin Sane (1973), Young Americans (1975) či Heroes (1977). Na konte má viac ako dve desiatky štúdioviek, tou zatiaľ poslednou je The Next Day (2013).

 

Medzi jeho najznámejšie skladby patria Space Oddity, Changes, Life On Mars?, Fame, Heroes, Ashes To Ashes, Under Pressure (feat. Queen), Let's Dance, China Girl alebo Dancing In The Street (feat. Mick Jagger). Podarilo sa mu získať dve Grammy, vrátane ceny za celoživotné dielo, ďalej tiež tri BRIT Awards, pričom jednu dostal za prínos pre britskú hudbu. V roku 2002 ho BBC označila za 29. najvýznamnejšieho Brita v dejinách. Americký magazín Rolling Stone ho v roku 2004 označil za 39. najlepšieho interpreta v dejinách a 23. najlepšieho speváka histórie. V roku 1996 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies