David Bowie vydá kompiláciu s novou skladbou

NETKY.SK • 9 September 2014, 16:27 • 2 min
David Bowie vydá kompiláciu s novou skladbou

LONDÝN - Britský hudobník David Bowie ohlásil vydanie kompilácie Nothing Has Changed s novou skladbou Sue (or In A Season Of Crime).

slovakia

left justify in out

Špeciálny box priblíži 50-ročnú hudobnú kariéru interpreta v retrospektíve, pričom ponúkne aj materiál z Bowieho nevydaného albumu Toy (2001). Novú pieseň spolu s kompiláciou plánuje Bowie vydať 17. novembra. Fanúšikovia a fanúšičky si kompiláciu budú môcť zakúpiť či už ako deluxe verziu s tromi CD alebo ako dvojalbum či na dvoch vinylových platniach. V predaji bude aj v digitálnej forme.

 

Šesťdesiatsedemročný David Bowie je jedným z najvýznamnejších hudobníkov v dejinách. Oceňované je najmä jeho novátorstvo zo 70. rokov minulého storočia, ktoré sa prejavilo na albumoch ako The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972), Aladdin Sane (1973), Young Americans (1975), či Heroes (1977). Na konte má 24 sólových štúdioviek, tou zatiaľ poslednou je The Next Day (2013). Medzi jeho najznámejšie skladby patria single Space Oddity, Changes, Life on Mars?, Fame, Heroes, Ashes to Ashes, Under Pressure (feat. Queen), Let's Dance, China Girl alebo Dancing in the Street (feat. Mick Jagger). Držiteľa ocenenia Grammy, dvoch Brit Awards a tiež jednej Ivor Novello Award označila v roku 2002 BBC za 29. najvýznamnejšieho Brita v dejinách. Americký magazín Rolling Stone ho v roku 2004 označil za 39. najlepšieho interpreta v dejinách a 23. najlepšieho speváka histórie. V roku 1996 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona