David Bowie pripravuje nový album Blackstar

NETKY.SK • 26 Október 2015, 10:18 • 2 min
David Bowie pripravuje nový album Blackstar

LONDÝN - Anglický hudobník David Bowie údajne plánuje 8. januára, čiže v deň svojich 69. narodenín, vydať nový album s názvom Blackstar. Podľa denníka The Times bude jeho 25. štúdiovka najzvláštnejšou v celej jeho kariére, pričom by mala obsahovať iba sedem skladieb s celkovou dĺžkou 45 minút.

slovakia

left justify in out

Bowieho mali pri tvorbe novinky ovplyvniť džez a nemecká elektronická formácia Kraftwerk, pričom ju nahrával spolu so skupinou džezových hudobníkov v štúdiu The Magic Shop v New Yorku. Titulná skladba, ktorú zložil pre seriál The Last Panthers, má desať minút a podľa The Times nebude mať upravenú verziu pre rádio. Ako singel by mala skladba vyjsť 19. novembra.

 

David Bowie pripravuje nový album Blackstar

Anglický hudobník David Bowie prostredníctvom oficiálnej webstránky potvrdil správy o termíne vydania pripravovaného nového albumu. "Napriek nepresným správam o zvuku a obsahu albumu, môžme potvrdiť len nasledovné: Singel vyjde 20. novembra a nie je súčasťou Davidovho divadelného projektu Lazarus. Album vyjde na Davidove narodeniny, 8. januára 2016," uvádza webstránka www.davidbowie.com. Prvým singlom bude titulná skladba, ktorú zložil pre seriál The Last Panthers. 


Šesťdesiatosemročný David Bowie, vlastným menom David Robert Jones, je jedným z najvýznamnejších hudobníkov v dejinách. Oceňované je najmä jeho novátorstvo zo 70. rokov minulého storočia, ktoré sa prejavilo na albumoch ako The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (1972), Aladdin Sane (1973), Young Americans (1975) či Heroes (1977). Na konte má viac ako dve desiatky štúdioviek, tou zatiaľ poslednou je The Next Day (2013). Medzi jeho najznámejšie skladby patria Space Oddity, Changes, Life On Mars?, Fame, Heroes, Ashes To Ashes, Under Pressure (feat. Queen), Let's Dance, China Girl alebo Dancing In The Street (feat. Mick Jagger). Podarilo sa mu získať dve Grammy, vrátane ceny za celoživotné dielo, ďalej tiež tri BRIT Awards, pričom jednu si prevzal vďaka prínosu pre britskú hudbu. V roku 2002 ho BBC označila za 29. najvýznamnejšieho Brita v dejinách. Americký magazín Rolling Stone ho v roku 2004 označil za 39. najlepšieho interpreta v dejinách a 23. najlepšieho speváka histórie. V roku 1996 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies