David Bowie predstaví druhý singel z pripravovaného albumu Blackstar

NETKY.SK • 15 December 2015, 07:27 • 2 min
David Bowie predstaví druhý singel z pripravovaného albumu Blackstar

LONDÝN - Britský spevák David Bowie vydáva tento týždeň druhý singel Lazarus zo svojho pripravovaného nového štúdiového albumu Blackstar, ktorého vydanie je naplánované na január. Informoval o tom v pondelok magazín New Musical Express (NME).

slovakia

left justify in out

Nová pieseň bude mať premiéru na stanici BBC Radio 6 Music vo štvrtok 17. decembra, deň pred jej oficiálnym vydaním v digitálnych formátoch. Bowieho producent Tony Visconti nedávno uviedol, že skladba je čiastočne inšpirovaná tvorbou amerického rapera Kendricka Lamara.

 

"Nemali sme v úmysle nič takéto. Páčila sa nám myšlienka, že Kendrick je veľmi otvorený a nikdy sa nesnažil spraviť výlučne hiphopovú platňu. Využíva všetko, a to je presne to, čo sme chceli spraviť aj my. Naším cieľom bolo v mnohých, mnohých ohľadoch vyhnúť sa rokenrolu," uviedol Visconti.

 

Blackstar, Bowieho 25. štúdiový album, vychádza 8. januára 2016, na umelcove 69. narodeniny. Platni predchádzal comebackový album The Next Day z roku 2013.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona