Davenportová: Šarapovová má meldónium v dokumentácii

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 19:13 • 2 min
Davenportová: Šarapovová má meldónium v dokumentácii

BRATISLAVA - Ruská tenistka Maria Šarapovová má meldónium v zdravotných záznamoch.

slovakia

left justify in out

Povedala to americká bývalá jednotka svetového rebríčka WTA vo dvojhre aj štvorhre Lindsay Davenportová vo vysielaní televíznej stanice Tennis Channel, upozornili na to viaceré špecializované komunikačné zdroje. Podľa Matta Fitzgeralda, ktorý v minulosti pracoval pre Asociáciu tenisových profesionálov (ATP) a pôsobí v štruktúrach zámorskej ligy klubových miešaných tímov Mylan WTT, vychádzala Davenportová z informácií získaných na stretnutí so Šarapovovej právnikom.

Nie je známe, či sa meldónium nachádza v lekárskej dokumentácii Šarapovovej z obdobia od 1. januára 2016. Látka sa práve od Nového roka stala zakázanou, pribudla na zoznam Svetovej antidopingovej agentúry (WADA).

Niekdajšia líderka singlového renkingu Šarapovová v pondelok na tlačovej besede v Los Angeles priznala, že počas januárových melbournských grandslamových Australian Open mala pozitívny nález. Zodpovednosť zobrala na seba. Vyhlásila, že prehrešok proti antidopingovým pravidlám vyvstal z jej nedbanlivosti - nezoznámila sa s rozšíreným zoznamom WADA. V prípade výskytu meldónia v jej zdravotnej dokumentácii by obhajcovia logicky mali jednoduchšiu úlohu pri preukazovaní nedbanlivosti, čo by Rusku síce de iure neospravedlňovalo, ale veľmi pravdepodobne by dostala menej prísny trest.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies