Dave Grohl vystúpil na koncerte Paula McCartneyho

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 16:08 • 2 min
Dave Grohl vystúpil na koncerte Paula McCartneyho

LONDÝN - Americký hudobník Dave Grohl vystúpil na koncerte britského muzikanta Paula McCartneyho. Dvojica spolu s kapelou v londýnskej O2 aréne v sobotu predviedla skladbu I Saw Her Standing There legendárnej skupiny The Beatles, v ktorej 72-ročný McCartney pôsobil ako basgitarista a spevák.

slovakia

left justify in out

Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias. V rokoch 1960 až 1970 bol členom spomínaných The Beatles. Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov. Po jej rozpade pôsobil do roku 1981 v skupine Wings, v ktorej hrala aj jeho už zosnulá manželka Linda McCartney. Je tiež členom dua The Fireman, s ktorým ponúkol tri albumy. Zatiaľ poslednú sólovku s názvom New vydal v roku 2013. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a o jedenásť rokov neskôr aj ako sólového umelca.

 

Štyridsaťšesťročný David Eric "Dave" Grohl založil v roku 1994 kapelu Foo Fighters. Urobil tak po tom, ako zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ osem štúdiových albumov - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011) a Sonic Highways (2014). Foo Fighters doteraz 25 ráz nominovali na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies