Dave Grohl fandí kapele Royal Blood

NETKY.SK • 9 November 2014, 10:46 • 2 min
Dave Grohl fandí kapele Royal Blood

BRATISLAVA - Americkému hudobníkovi Daveovi Grohlovi sa páči tvorba britského dua Royal Blood.

slovakia

left justify in out

Formácia tento rok uviedla na trh debutový eponymný album, ktorý dobyl UK Chart. Štyridsaťpäťročný líder kapely Foo Fighters prezradil v rozhovore pre britský týždenník New Musical Express (NME), že ho úspech nahrávky povzbudil.

"Videl som nejaké koncertné záznamy a skutočne ma nadchlo vidieť kapelu, ktorá hrá tvrdo, má riffy, skladby, vie vystupovať a publikum ju sledovalo s veľkým úžasom. Potom mi niekto povedal, že ich album dobyl hitparádu. Keď chlapík s gitarou vidí iného chlapíka s gitarou, ako sa dostane s nahrávkou na prvé miesto, je to skutočne povzbudivé. Je to dobrý album. Naozaj ma nadchol," povedal Grohl.

 

Multiinštrumentalista Dave Grohl založil spomínanú kapelu Foo Fighters v roku 1994. Urobil tak po tom, ako zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ sedem štúdiových albumov - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007) a Wasting Light (2011). Foo Fighters doteraz 25 ráz nominovali na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky. Kapela plánuje 10. novembra vydať album Sonic Highways, ku ktorému nakrútila aj rovnomenný dokumentárny seriál. Grohl je tiež členom zoskupenia Them Crooked Vultures, s ktorým vydal v roku 2009 zatiaľ jediný, eponymný album.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies