Dávajte si pozor: Tot sú obľúbené triky vreckárov

NETKY.SK • 17 August 2015, 08:23 • 2 min
Dávajte si pozor: Tot sú obľúbené triky vreckárov

STUTGART - Vreckári málokedy pracujú osamote. Zvyčajne pôsobia v skupinách a využívajú celý rad metód, ako odpútať pozornosť svojich obetí alebo kým ujdú turistovi s peňaženkou či mobilom, upozorňuje podľa agentúry DPA nemecká polícia.

slovakia

left justify in out

Uviedla, že univerzálne využívané sú tieto triky:

 

- Vreckár ide k barovému pultu a bude vám tvrdiť, že dokáže presne uhádnuť vašu váhu iba tým, že vás zdvihne od zeme. Počas dvíhania vás oberie on sám alebo jeho komplic o peňaženku.

 

- Ak ste si práve vybrali peniaze z bankomatu a niekto do vás vrazí, pričom vás ušpiní svojou zmrzlinou, nápojom alebo kečupom z hranolčekov, majte sa na pozore. Vreckár vás oberie o peniaze počas "čistenia" vášho odevu.

 

- Obľúbeným trikom vreckárov je tiež požiadať dôverčivú obeť o rozmenenie bankovky. Len čo vyberiete peňaženku, nejakým spôsobom odpútajú vašu pozornosť a peniaze i bankové karty premiestnia z vašej peňaženky.

 

- Niekoho možno poteší, ak k nemu príde celkom neznámy človek, objíme ho priateľsky okolo pliec a podaruje mu kvetinu. Žiaľ, skutočným cieľom je odpútať jeho pozornosť a zobrať mu peňaženku.

 

- Vreckári pôsobia aj v supermarketoch. Svojej obete sa opýtajú, či nevie, kde v obchode nájdu konkrétny tovar. A kým sa ochotná zákazníčka sústredí na poskytovanie informácie, komplic vreckára si odnesie z nákupného vozíka jej kabelku.

 

Ako sa chrániť pred vreckármi? Najlepšia rada je mať peniaze a bankové karty na dvoch rozličných miestach - najlepšie priamo na sebe, v uzavretých vreckách. A dávať si pozor na ľudí, ktorí pozorne sledujú dav, ale vyhnú sa očnému kontaktu, keď sa na nich pozriete, tvrdí nemecká polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies