Dávajte si pozor! Facebook vám číta súkromné správy

NETKY.SK • 26 December 2014, 19:00 • 2 min
Dávajte si pozor! Facebook vám číta súkromné správy

BRATISLAVA - Spoločnosť Facebook musí čeliť hromadnej žalobe za to, že sledovala obsah správ, ktoré si jednotliví užívatelia medzi sebou posielali, pričom následne firma použila tieto informácie na reklamné účely.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom americký súd. Americká sudkyňa Phyllis Hamiltonová tak odmietla návrh spoločnosti Facebook na zamietnutie žaloby. Podľa spoločnosti Facebook ide o aktivity v rámci štandardného podnikania.

 

Spoločnosť Facebook namietala, že sledovanie komunikácie spadá pod legislatívnu výnimku podľa zákona o súkromí v rámci elektronickej komunikácie. Podľa sudkyne Hamiltonovej však sociálna sieť Facebook "dostatočne nevysvetlila, akým spôsobom žalované praktiky patria k štandardnému spôsobu podnikania".

 

Podľa žaloby podanej v roku 2013 spoločnosť Facebook sledovala, aké odkazy na internetové stránky si užívatelia medzi sebou v správach posielali. Spoločnosť Facebook vyhlásila, že správy analyzuje v záujme ochrany proti vírusom a proti nevyžiadanému obsahu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona