Dav v Indii zlynčoval ženu pre klebety o unášaní detí

NETKY.SK • 23 Júl 2018, 18:36 • 2 min
Dav v Indii zlynčoval ženu pre klebety o unášaní detí

NAÍ DILLÍ - Dav ľudí v centrálnej Indii zlynčoval ženu pre klebety, že bola členkou gangu, ktorý unášal deti. Stalo sa tak v štáte Madhjapradéš.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s lynčovaním polícia zadržala najmenej 14 ľudí, informoval predstaviteľ polície Rijáz Ikbal. Podľa neho políciu k telu 25-ročnej ženy, ktoré ležalo v zalesnenej oblasti, privolali miestni obyvatelia v sobotu. Ostatky mali mnohopočetné stopy po zraneniach. Podľa predbežného vyšetrovania mladú ženu v piatok v noci zatiahol dav do komunitného centra v dedine, pričom ju kopal, udieral a bil palicami.

Podľa Ikbala bolo ženu možné niekoľko dní pred útokom vidieť, ako chodí po okolitých dedinách, pričom sa v tom čase klebetilo, že v oblasti sú aktívne gangy, ktoré unášajú deti. "Nebola schopná poriadne komunikovať s davom a s najväčšou pravdepodobnosťou sa zdá, že bola duševne chorá," dodal Ikbal.

K lynčovaniu došlo niekoľko dní po tom, čo najvyšší súd vyzval na prijatie okamžitých opatrení, pomocou ktorých by sa podarilo dostať pod kontrolu davové násilie po celej krajine. Centrálna vláda v pondelok oznámila, že zriadi dve komisie, ktoré navrhnú vhodné spôsoby ako riešiť tento narastajúci problém. Komisie preskúmajú existujúce zákony, ktoré sa zaoberajú davovým násilím a pozrú sa na to, či sú potrebné nové opatrenia v súlade s odporúčaním najvyššieho súdu, informujú miestne médiá.

Davové násilie má v Indii dlhú históriu a smartfóny a internet napomáhajú šíreniu nebezpečných klebiet aj na odľahlé miesta. V uplynulých troch mesiacoch davy zlynčovali najmenej 25 ľudí a desiatky ďalších zranili v dôsledku klebiet o gangoch unášajúcich deti. Obete boli prevažne osoby, ktoré sa zdržiavali mimo komunitu, a od ostatných sa nejako líšili alebo nehovorili miestnym jazykom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies