Dav ľudí v Nice vypískal konvoj prezidenta Hollanda a šéfa regiónu, vinia ich z vraždy

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 18:16 • 2 min
Dav ľudí v Nice vypískal konvoj prezidenta Hollanda a šéfa regiónu, vinia ich z vraždy

NICE - Francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda a hlavného predstaviteľa regiónu Provensalsko-Alpy-Azúrové pobrežie Christiana Estrosiho dnes vypískal zhromaždený dav ľudí, keď sa konvoj oboch politikov pohyboval po meste Nice.

slovakia

left justify in out

Hollande predtým predniesol prejav odvysielaný v televízii, pripomenula v správe tlačová agentúra AP. Obyvateľka Christelle Hespelová povedala, že je zhnusená oboma mužmi - podľa nej zlyhali pri ochrane jej mesta. "Pán Estrosi je z pravice. Pán Hollande z ľavice. Tvrdím, a tvrdím to nahlas, že tí dvaja sú vrahovia," dodala 38-ročná žena.

 

Hollandova vláda, ktorej popularita klesla na historické minimá, len nedávno zápasila s obvineniami, že francúzske tajné služby si nedokázali poradiť s hrozbou džihádistov, ktorej je Francúzsko vystavené.

 

Medzinárodná policajná organizácia Interpol poslala do francúzskeho mesta Nice zásahový tím, ktorý pomôže s identifikáciou obetí a pomôže aj s vyšetrovaním útoku nákladným vozidlom. Ten si vo štvrtok neskoro večer vyžiadal najmenej 84 ľudských životov. V tíme Interpolu budú aj protiteroristickí špecialisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies