Dav budhistov sa pokúsil zastaviť kamión s humanitárnou pomocou, ktorá smerovala do oblasti obývanej Rohingami

NETKY.SK • 21 September 2017, 07:59 • 2 min
Dav budhistov sa pokúsil zastaviť kamión s humanitárnou pomocou, ktorá smerovala do oblasti obývanej Rohingami

RANGÚN - Dav budhistov chcel v západnom Mjanmarsku zastaviť kamión s humanitárnou pomocou, ktorý smeroval na sever Jakchainského štátu, kde žije utláčaná moslimská menšina Rohingov.

slovakia

left justify in out

Zhruba 300 mužov sa nákladiak prepravujúci zásoby od Medzinárodného výboru Červeného kríža snažilo zastaviť tým, že do strážnikov, ktorí ho ochraňovali, hádzali kamene a zápalné fľaše. Dav rozohnala polícia viacerými varovnými výstrelmi, pri strete sa nikto nezranil. Policajti však zatkli osem ľudí.

Kamión prevážal balenú vodu, deky, sieťky proti komárom, jedlo a ďalšie zásoby. Smeroval s nimi do hlavného mesta Jakchainského štátu Sittwe, odkiaľ ich loďou prevezú do oblasti, v ktorej od augusta vládnu nepokoje a tamojší ľudia sú bez adekvátnej humanitárnej pomoci. Od najnovšieho prepuknutia násilia ušlo do susedného Bangladéša viac ako 420-tisíc Rohingov. V postihnutej oblasti sa však stále nachádzajú státisíce príslušníkov tejto moslimskej menšiny, ale aj jakchainských budhistov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies