Dátum a miesto pohrebu misionárky nie sú ešte stanovené

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 10:52 • 2 min
Dátum a miesto pohrebu misionárky nie sú ešte stanovené

BRATISLAVA – Miesto ani dátum pohrebu rehoľnej sestry Veroniky Rackovej, ktorá zomrela 20. mája, keď podľahla strelným zraneniam, neboli zatiaľ stanovené.

slovakia

left justify in out

Ako informuje Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska, miestom jej posledného odpočinku by mala byť pravdepodobne Keňa. Na Slovensku budú omše za jej dušu v kaplnke Kláštora Ducha Svätého v Ivanke pri Nitre 28. mája 2016 o 11:00 a v kostole sv. Michala Archanjela v Bánove 30. mája 2016 o 16:00.


Sestra Veronika Terézia Racková pracovala ako vedúca zdravotného strediska sv. Bakhity v meste Yei v Južnom Sudáne. V pondelok 16. mája sa jej auto hodinu po polnoci stalo terčom streľby ozbrojencov. Vracala sa domov po odvoze pacienta do inej nemocnice. Pri útoku ju postrelili. Ako páchatelia činu boli zadržaní traja vojaci z armádnej jednotky tzv. „Joint Operation Unit“, rozmiestnenej v oblasti na zaistenie bezpečnosti civilistov počas noci. Slovenská misionárka absolvovala sériu operácií v miestnej nemocnici v Južnom Sudáne a v Keni. Napriek tomu však zraneniam podľahla.


Sestra Veronika Terézia Racková zomrela vo veku 58 rokov. Narodila sa 8. januára 1958 v Bánove v okrese Nové Zámky. Lekársky titul získala na Karlovej univerzite v Prahe. Po roku lekárskej praxe začala rehoľnú formáciu v Ríme, v ktorej neskôr pokračovala v Nemecku. Rehoľné sľuby zložila v roku 1989. Sestra Veronika pôsobila okrem Slovenska v Taliansku, Holandsku, Nemecku, Rakúsku, Írsku, Anglicku, Indonézii a Ghane a napokon v Južnom Sudáne. Na Slovensku v minulosti vykonávala aj úrad provinciálnej predstavenej.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies