Datart je na predaj, znova ho môžu ovládnuť jeho zakladatelia

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 14:57 • 2 min
Datart je na predaj, znova ho môžu ovládnuť jeho zakladatelia

PRAHA - Stačí niekoľko týždňov a obsadenie českého trhu s elektronikou sa môže zásadne zmeniť. Po tom, ako zmenil majiteľa reťazec obchodov Electro World, na spadnutie je aj predaj Datartu, konštatuje český portál MF DNES.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií MF DNES britsko-francúzska skupina Darty Group pripravuje predaj obchodov Datart v Česku a na Slovensku, v ktorých má 60-% podiel. Zvyšný podiel vlastnia českí spoločníci a zakladatelia obchodnej siete. Práve tí teraz údajne dostali od Datartu niekoľko týždňov na to, aby predložili svoju ponuku na spätný nákup väčšinového podielu, ktorí sa snažili získať už v minulosti. Rokovania však fakticky uťala smrť zakladateľa a hlavnej tváre firmy Pavla Slámu.

 

Zástupcovia Darty Group na priamu otázku MF DNES týkajúcu sa predaja zatiaľ nechcú odpovedať. "Tieto informácie Darty Group nebude komentovať," odkázala spoločnosť cez svoju britskú PR agentúru RLM Finsbury. Ani súčasný generálny riaditeľ spoločnosti Datart Pavel Badal nebol zhovorčivejší. "Otázky o odkúpení ani iné špekulácie tohto typu teraz komentovať nebudeme," uviedla hovorkyňa firmy Jana Choroušová.

 

Nové rokovania prichádzajú niekoľko týždňov po tom, ako hlavného konkurenta Datartu, reťazec Electro World, získal slovenský ambiciózny hráč s elektronikou Nay, ktorý ho kúpil od ďalšieho európskeho obra, skupiny Dixons. Nay sa pritom podľa informácií z trhu pôvodne uchádzal práve o Datart, ktorý Electro World prevyšuje v počte obchodoch aj v tržbách. "Všetkých nás to prekvapilo, všetci počítali s tým, že to bude Datart," komentuje kúpu Electro World jeden z významných českých  obchodníkov, ktorý nechcel byť menovaný.

 

Na čom rokovania Nay s Datartom skrachovali, jasné nie je, ale podľa informácií MF DNES sa šéfom Darty Group nepáčilo postupné uhradenie kúpnej ceny, s ktorým ponuka Nay počítala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona