Dáta ukazujú, že nezáujem o očkovanie proti koronavírusu je mýtus!

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 09:36 • 2 min
Dáta ukazujú, že nezáujem o očkovanie proti koronavírusu je mýtus!

BRATISLAVA - Možno sa zdá, že vakcín a termínov na očkovanie je ďaleko viac, ako ľudí, ktorí sa chcú nechať očkovať. Je to naozaj tak?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Avšak pravdou je presný opak. V čakárni na pridelenie prvého termínu očkovania proti ochoreniu COVID-19 k 4. júlu čakalo viac ako 50-tisíc ľudí. Zdá sa, že tento stav je aktuálny už dlhšie, ako minulý týždeň upozornili aj analytici projektu Dáta bez pátosu na sociálnej sieti.

 

img

 

Prečítajte si: Slovensko v očkovaní zaostáva, spôsobí to u nás vážnejšiu tretiu vlnu!


„Na termín čaká viac ako 50-tisíc ľudí. A porastie to. Väčšina odbornej obce už od mája rozpráva o prázdnej čakárni. Nehrozí,“ uviedli matematici, ktorí v súvislosti so šírením vírusu SARS-CoV-2 okrem analýz už rok a pol pripravujú aj predikcie. To, že počet nových žiadostí o očkovanie porastie, potvrdila portálu vZdravotníctve.sk aj hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Veronika Bauch. „V priemere sa za posledné týždne do čakárne hlási každý týždeň zhruba 88-tisíc záujemcov,“ uviedla Bauch.

 

Mohlo by vás zaujímať: Podľa Fica je súčasná kontrola na hraniciach v rozpore s Ústavou SR

Problémom je dlhšia čakacia doba. Na druhú dávku očkovania na Slovensku čaká necelých 225-tisíc ľudí. Otázne však je, koľkí z nich sa druhou dávkou naozaj zaočkovať pôjdu. Podľa NCZI sa toto číslo nedá určiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies