DasCoin: Podozrivý projekt sa šíri aj na Slovensku

NETKY.SK • 22 Júl 2018, 13:00 • 2 min
DasCoin: Podozrivý projekt sa šíri aj na Slovensku

HONGKONG – Projekt DasCoin sa stal pomerne populárnym aj v našich končinách, keďže sa šíri ako typický MLM (multi-level marketing) produkt. Je to však naozaj taká lukratívna investícia, ako je prezentovaná?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Čo je DasCoin?

 

Za projektom DasCoin je spoločnosť Net Leaders (predtým známej ako Coin Leaders), ktorú riadi istý pán John Pretto. Podľa vyhlásení spoločnosti, by sa malo jednať o decentralizovanú kryptomenu, avšak tento projekt až nápadne pripomína princíp multi-level marketingu (MLM), keďže každý sa môže stať distribútorom a predávať softvérové balíčky DasCoin, za ktoré následne získava províziu.

 

img

 

Riaditeľ Net Leaders John Pretto však v minulosti propagoval aj kryptomenu Onecoin, ktorá sa časom prejavila ako ponzi schéma a tisícky ľudí prišli o svoje peniaze.

 

Softvérové licencie DasCoin

 

Možno ste sa dostali do kontaktu s niekým, kto vám DasCoin ponúkal. Samozrejme každý sa môže stať distribútorom a ponúkať DasCoin za odmenu ďalším potenciálnym záujemcom. Tí následne môžu investovať od 100 až do 25.000 eur, za čo dostanú tzv. softvérovú licenciu.

 

img

 

Podľa sladkých rečí takýchto distribútorov nemôžete prerobiť a čakajú na vás veľké zisky, pretože čím viac ľudí do DasCoinu investuje, tým bude jeho hodnota vyššia. Podľa toho, akú softvérovú licenciu ste si kúpili, tak získavate za odmenu aj tokeny DasCoinu. Všetko má fungovať v akýchsi cykloch a upgradoch.

 

Standard – za 100€ získate 1.265 cyklov a jeden upgrade

Manager – za 500€ získate 6.325 cyklov a jeden upgrade

Pro – za 2.000€ získate 27.600 cyklov a jeden upgrade

Executive – za 5.000€ získate 74.750 cyklov a dva upgrady

VP – za 12.500€ získate 225.000 cyklov a tri upgrady

President – za 25.000€ získate 373.750 cyklov a tri upgrady

 

Podľa informácií na internetovej stránke projektu sa upgrade aktivuje, keď účinnosť cyklov klesne pod 50% (100% účinnosť má investor len v čase zakúpenia licencie). Po aktivácii upgradu sa zdvojnásobia tie cykly, ktoré ešte neboli skonvertované na DasCoiny.

 

img

 

Bez práce nie sú koláče

 

Čo by to bol za projekt, ktorý vám nesľúbi poriadne odmeny? Predsa za každú prácu, by človek mal byť odmenený. Nie je tomu inak ani pri DasCoine.

 

Po zakúpení ktorejkoľvek softvérovej licencie sa automaticky stanete aj affiliate partnerom spoločnosti Net Leaders a môžete tieto licencie predávať ďalším ziskuchtivým investorom. Za každého nového investora dostanete províziu až 20% z ceny ním zakúpenej licencie.

 

V tomto systéme však funguje aj tzv. Matching Bonus, ktorý vám zabezpečí odmeny z obratu z nižších úrovní vami vybudovanej siete. Výška odmeny sa delí nasledovne:

 

Level 1 – 30% Match (odmena za osobne získaného investora)

Level 2 – 40% Match

Level 3 – 50% Match

 

Samozrejme provízie sa affiliate partnerom vyplácajú z peňazí nových členov, nakoniec ako sa na poriadny MLM systém patrí.

 

img

 

Nie je všetko zlato, čo sa blyští

 

Spoločnosť Net Leaders mala vzniknúť v Hongkongu, sídli v Singapure, vlastní ju iná spoločnosť z Dubaja a riadi ju človek zo Spojených štátov. Nadnárodná spoločnosť ako sa patrí, ale treba sa zamyslieť, čo môže byť účelom takejto štruktúry?

 

Ako sme spomenuli na začiatku tohto článku, riaditeľ Net Leaders John Pretto propagoval aj dokázanú ponzi schému Onecoin. Porovnajme si teda Onecoin s DasCoinom...

 

Investori kupujú softvérové licencie a stávajú sa z nich affiliate partneri (pri Onecoine to boli edukačné balíčky), investované peniaze ležia v cykloch (pri Onecoine to boli tokeny), tie sa ďalej konvertujú na DasCoiny (Onecoiny) a ich hodnota je určená samotnou spoločnosťou. Možno je to ako v hollywoodskych filmoch – podobnosť čisto náhodná...

 

img

 

Je DasCoin naozaj kryptomena?

 

Spoločnosť Net Leaders prezentuje DasCoin ako technologicky najvyspelejšiu decentralizovanú (pritom jej hodnotu centralizovane určovala samotná spoločnosť) kryptomenu súčasnosti, ktorá funguje na blockchaine, o čom však neexistuje žiadny relevantný dôkaz.

 

Využitie DasCoinu bude fenomenálne, teda za predpokladu, že by sa naplnili bájne tvrdenia spoločnosti. Tá totiž tvrdí, že DasCoinom bude možné platiť v 60 miliónoch obchodov po celom svete, keďže bude spolupracovať s klasickými platobnými terminálmi. Vízia je taká, že si kúpite DasCoin platobnú kartu Visa či MasterCard, ktorou následne budete môcť zaplatiť za váš nákup. Jediná chybička krásy na tomto modely je, že o tejto spolupráci nevedia ani v jednej zo spoločností, ktoré samotné platby spracovávajú.

 

Projekt DasCoin mal byť na jar tohto roku zalistovaný aj na niekoľkých burzách, čo predstavitelia spoločnosti Net Leaders hrdo prezentovali. K tomuto kroku nakoniec aj došlo, ale o tom si napíšeme v ďalšom článku, v ktorom sa ešte DasCoinu budeme venovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona