Dary patriace diktátorovi Ceaušescovi idú do dražby

NETKY.SK • 26 Január 2012, 08:08 • 2 min
Dary patriace diktátorovi Ceaušescovi idú do dražby

Dary patriace diktátorovi Ceaušescovi idú do dražby - Politika Dary a spomienkové predmety, patriace zosnulému rumunskému diktátorovi Nicolae Ceaušescovi, budú dnes po vyše 20 rokoch od jeho smrti dražiť na aukcii. Medzi predmetmi, ktoré možno kúpiť na dr

slovakia

left justify in out

img

Dary a spomienkové predmety, patriace zosnulému rumunskému diktátorovi Nicolae Ceaušescovi, budú dnes po vyše 20 rokoch od jeho smrti dražiť na aukcii.
      Medzi predmetmi, ktoré možno kúpiť na dražbe, sa nachádza luxusné pero. Jeho vyvolávacia cena bude najmenej 2000 eur a Ceaušescu ho dostal počas návštevy Japonska v roku 1975. V aukcii sa ocitne aj bronzová soška byvola jaka, ktorú dostal od čínskeho vodcu Mao Ce-tunga, a pozlátené holubice zo striebra a emajlu, ktoré mu daroval iránsky šach v roku 1977.
       Ceaušesca zvrhli počas protikomunistického povstania v roku 1989 a popravili spolu s manželkou Elenou po skrátenom súdnom procese v ten istý rok na Prvý sviatok vianočný.
      Ľudí stále fascinuje tento bývalý rumunský vodca aj jeho hýrivý spôsob života, ktorý viedol v čase, keď Rumuni trpeli chudobou, napísala agentúra AP. Predaj jeho darov v aukčnej sieni Artmark v metropole Bukurešť je prvou dražbou Ceaušescových spomienkových predmetov za posledných desať rokov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies